România are emoţii tot mai mari în privinţa calificării la Euro 2020. „Tricolorii” sunt pe cale să rateze nu doar calificarea directă din preliminarii, ci şi barajele! 

Şansele să terminăm pe locul 2 în grupa F au scăzut dramatic după egalul cu Norvegia, scor 1-1, scrie gsp.ro. Iar plasa de salvare pe care o reprezenta barajul din martie 2020 e pe cale să dispară!

Lejeritatea cu care FRF a tratat Liga Naţiunilor, unde a încheiat primul sezon pe locul 32, ne poate costa scump! Locul 32 e ultimul din primele trei ligi care poate spera la baraj. Cu o condiţie: nicio echipă mai slab clasată să nu se califice la turneul final din preliminarii. Grecia şi Muntenegru, formaţiile de care ne temeam la începutul acestor preliminarii, s-au făcut de râs şi au ieşit rapid din ecuaţiile calificării. A apărut însă Kosovo!

Formaţia ex-iugoslavă a adunat 11 puncte într-o grupă cu Anglia, Cehia, Muntenegru şi Bulgaria! Doar englezii au reuşit să îi învingă, după un 5-3 spectaculos la Southampton. Kosovarii sunt pe trei în grupa A, la un singur punct de Cehia, formaţie pe care o vor întâlni pe 14 noiembrie şi pe care au învins-o în tur cu 2-1. Victoria în meciul direct nu le este suficientă, dar în ultima etapă evoluează acasă în faţa Angliei, care ar trebui să fie deja calificată. Dacă Kosovo merge la Euro, România nu mai poate prinde barajul!

Mai sunt şi alte echipe clasate sub România în Nations League care pot obţine matematic calificarea, Armenia, Macedonia de Nord, Slovenia, Georgia, însă toate patru au sub 1% şanse de reuşită.

Jucăm cu Scoţia sau Islanda

Dacă Cehia ne va ajuta, atunci „tricolorii” vor merge la baraj, unde ştiu deja ce adversari pot întâlni. România va evolua fie în barajul pentru Liga C, fie pentru cel din Liga A. 

  1. Dacă vom fi echipa care fi trasă la sorţi să completeze barajul de Divizia C, atunci vom întâlni Scoţia în semifinale, în deplasare. În cealaltă semifinală: Norvegia - Serbia, la Oslo.
  2. Dacă nu vom fi echipa care va fi trasă la sorţi să completeze barajul de Divizia C, atunci vom merge în play-off-ul Diviziei A. Şi vom întâlni Islanda, în semifinale, de asemenea în deplasare. În cealaltă semifinală ar putea fi oricare două formaţii dintre Bulgaria, Israel şi Ungaria.

La Euro 2020 se califică 20 de echipe din preliminariile obişnuite, primele două clasate din fiecare grupă, iar ultimele 4 echipe se vor califica prin barajul din Nations League.

Finalele play-off-urilor se vor disputa, ca şi semifinalele, într-un singur meci, iar locul de desfăşurare va fi stabilit prin tragere la sorţi. Semifinalele se vor disputa pe 26 martie 2020, iar finalele pe 31 martie 2020.

SURSA: GSP.ro