România va juca fără spectatori meciul de pe teren propriu cu Norvegia, din preliminariile pentru Campionatul European. Partida se va disputa pe 15 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională. În plus, FRF a primit şi o amendă de 83.000 de euro de la UEFA.

Pe lângă partida cu Norvegia care va fi cu porţile închise, UEFA a mai dictat o etapă cu porţile închise, sancţiune care se va activa dacă vor mai exista incidente provocate de fani în următorul an. Practic, dacă la meciul cu Suedia vor exista noi probleme, România va disputa sigur următoarea partidă de pe teren propriu şi va risca o suspendare şi mai drastică din partea UEFA.

Decizia UEFA vine după ce doi suporteri români au sărit pe gazon la meciul cu Spania, iar înainte de aceste incidente au existat mai multe scandări xenofobe şi petarde aruncate în teren. În plus, România era recidivistă la acest capitol şi era aproape imposibil să scape de sancţiunea Comisiei de Disciplină a UEFA.

Conform articolului 73 din Regulamentul Disciplinar al UEFA, la meci pot asista maximum 200 de spectatori din tabăra oaspete.

FRF va solicita la UEFA permiterea accesului copiilor sub 14 ani pentru ca „tricolorii” să aibă parte de susţinere. Dacă forul european va aproba cererea, se va repeta episodul de la Craiova - AEK Atena, din turul 3 preliminar al Europa League, când oltenii au jucat cu copii în tribune. Craiovenii au pierdut atunci cu 0-2. În astfel de cazuri, fiecare grup de 10 copii este însoţit de un adult.

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00)
  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)