Antonio Conceicao (57 de ani) va fi, de marţi, noul antrenor al FCSB. Gigi Becali a considerat că lusitanul e cel mai potrivit pentru echipa sa, mai ales că în play-off-ul Europa League roş-albaştrii vor întâlni, dacă trec de Mlada, cel mai probabil o echipă din Portugalia, scrie Digisport.ro

"În finală au intrat doi străini. Sunt alţii (n.r. - alţii în afară de Mangia şi de Zenga, care nu sunt agreaţi) şi sunt cunoscuţi. Din doi, va rămâne unul. O să îl spun doar pe cel care câştigă finala. Fac rugăciune continuă de două zile şi arată-mi pe cine să iau. Probabil că mâine va fi la antrenament”, a spus Gigi Becali

Potrivit informaţiilor Digi Sport, Becali s-a decis şi îl va numi, după partida cu Astra, pe Antonio Conceicao. Acesta va fi prezentat marţi, când va semna şi contractul cu roş-albaştrii.

Alegerea finanţatorului FCSB vine şi în contextul în care, dacă va ajunge în play-off-ul Europa League, vicecampioana o va întâlni foarte probabil pe Vitoria Guimaraes. O echipă pe care portughezul o ştie foarte bine, astfel că şansele roş-albaştrilor vor creşte exponenţial.

Conceicao urma oricum să vină în ţară miercuri pentru a vedea meciul lui CFR cu Celtic, din turul trei al Ligii Campionilor. Va ajunge în România cu o zi mai devreme, dar destinaţia nu va mai fi Cluj, ci Bucureşti.

Toni Conceicao, cinci trofee la CFR Cluj

Toni Conceicao a devenit cunoscut în România datorită celor de la CFR Cluj. Cu tehnicianul portughez pe bancă, gruparea din Gruia a obţinut rezultate notabile. În sezonul trecut, oficialii CFR-ului n-au mai avut încredere în acesta şi au făcut totul pentru a-l readuce pe Dan Petrescu, ceea ce au şi reuşit.

Toni Conceicao a fost tehnicianul CFR-ului în trei perioade:

  • 5 aprilie 2009 - 14 noiembrie 2009
  • 8 decembrie 2015 - 25 iunie 2016
  • 26 iulie 2018 - 19 februarie 2019

În ultima dintre aceste perioade Conceicao l-a înlocuit pe banca Clujului pe Edi Iordănescu. Portughezul a fost înlocuit de actualul antrenor al clujenilor, Dan Petrescu.

Împreună, CFR Cluj şi Toni Conceicao au câştigat cinci trofee:

  • 2x Campionatul Ligii 1
  • 2x Cupa României
  • 1x Supercupa României