Petrolul Ploieşti a susţinut, joi seară, ultimul test din cadrul cantonamentului de la Poiana Braşov, întâlnind formaţia din Liga a 3 a SR Braşov.  Elevii lui Flavius Stoican s-au impus la limită, scor 1-0, cu un gol marcat de Segiu Arnăutu, din penalty, în ultimul minut de joc.

Ca şi în primele două amicale, Flavius Stoican a testat şi a experimentat, încercând să stabilească ce jucători va păstra pentru lotul final al Petrolului, lot care va trebui să obţină promovarea în Liga 1.

În meciul de la Braşov, pentru Petrolul a evoluat şi mijlocaşul Valentin Lazăr.  În vârstă de 29 de ani, fotbalistul (născut la Ploieşti) şi-a încheiat angajamentul cu qatarezii de la Al Sailiya şi s-a antrenat, toată săptămâna, alături de elevii lui Flavius Stoican.

Şi partida cu SR Braşov a fost urmărită atent de preşedintele clubului Marius Stan, cel care şi-a propus să aducă Petrolul acolo unde îi este locul: adică în Liga 1.

Petrolul va încheia sâmbătă cantonamentul de la Braşov, urmând ca, după doua zile libere, să se antreneze, marţi, la Ploieşti, iar o zi mai târziu să plece spre Turcia, pentru cea de a doua perioadă de pregătire a verii. Liga a 2 a debuteză oficial pe data de 3 august.

Flavius Stoican va definitiva luni lotul care va pleca la Ankara, antrenorul anunţând că doar 22 de jucători vor participa la acest cantonament.



AS SR Braşov – FC Petrolul Ploieşti 0-1 (0-0)

Marcator:
Arnăutu (89).

AS SR: Maxim – Răducanu, Toader, Stoian, Dumbravă – Nicolau, Stângă, Enceanu – Danciu, D. Popa, H. Popa. Au mai jucat: Căşlariu – Pătraşcu, Renta, Stoian, Dragomir, Babeiu, Piko, Horhocea, Cenk, Vârtosu. Antrenor: Florin Stângă.

FC Petrolul: Apostolachi (30 Ailenei, 60 Bărbălău) – C. Costache (46 Saim Tudor), Walace, Cioinac, Manolache – Marinescu (cpt) (53 Neto), Cracea (26 Simionescu, 60 V. Lazăr) – June (60 Bărboianu), Bratu (53 Ţicu), I. Stoica (46 Ştefănescu) – Nica (60 Arnăutu). Antrenor: Flavius Stoican.