Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a anunţat implementarea unei reguli care va revoluţiona fotbalul românesc: cluburile din Liga 1 vor fi obligate să aibă echipe feminine începând cu sezonul 2021-2022., scrie GSP.ro

În cadrul Comitetului Executiv de azi, hotărârea a fost luată cu majoritate de voturi. FCSB a fost singurul club care s-a opus, Valeriu Argăseală votând împotriva implementării acestei reguli.


„Dacă nu îţi vei crea echipă de fotbal feminin în anul 1 (2021-2022), nu vei primi licenţa. În anul 2 trebuie să ai 2 echipe şi în anul 3 - 3 echipe. Altfel nu vei primi licenţa de Liga 1. Italia, acum 3 ani, a implementat decizii asemănătoare cu cele luate de noi azi.

În Italia, Juventus, care are 7 titluri consecutive la masculin, juca cu un singur spectator în tribună la fotbalul feminin. În momentul de faţă, au ajuns la peste 40.000 când joacă fetele”, a punctat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Decizia lui Burleanu vine într-un moment în care vizibilitatea fotbalului feminin a crescut considerabil! Campionatul Mondial de Fotbal Feminin beneficiază de un succes remarcabil, în timp ce meciurile fetelor au început să atragă asistenţe impresionante, aşa cum s-a întâmplat în primăvară la un meci dintre Atletico Madrid şi Barcelona.

Licenţiere mai dură

De asemenea, Comitetul Executiv FRF a aprobat cu unanimitate de voturi măsurile de dezvoltare a Academiilor de copii şi juniori pentru cluburile cu echipe participante în Campionatul National Liga 1, respectiv cluburile cu echipe participante în Liga 1.


Astfel, din sezonul 2021-2022 respectivele grupări nu pot participa în cadrul Ligii 1 (nu iprimesc Licenţa) dacă nu obţin cel puţin 60 de puncte (din maximum 100) la clasificarea propriei Academii de copii şi juniori.

Regulă anti- Gigi Becali? Derapaj sexist al finanţatorului: „Mădularele lor nu sunt făcute pentru aşa ceva!”

În decembrie 2018, în cadrul unei intervenţii televizate, Gigi Becali, finanţatorul FCSB-ului, a avut un derapaj sexist atunci când a vorbit despre posibilitatea ca fotbalul feminin să-şi facă apariţia în România.

„Dacă vor să mă pună să am echipă feminină, mă retrag din fotbal. Cum adică să faci lucruri împotriva lui Dumnezeu. Am şi eu păcatele mele.

Dar lucruri nefireşti nu fac. Nu! Asta e aliniere la idelile lui satan. Fetele să joace handbal, baschet. Cum să joace femeie fotbal? Nu e făcută pentru fotbal. Mădularele ei nu sunt făcute pentru fotbal.

Femeia a fost făcută de Dumnezeu din bărbat, pentru bărbat. Femeia e făcută să fie atrasă bărbatul de ea. Dacă facem asta, batjocorim formele făcute de Dumnezeu ca să îl atragă pe bărbat. O schimonosim pe femeie! Boxul şi fotbalul le schimonoesc pe femei”.