Fotbalistul Jose Antonio Reyes a murit într-un accident de circulaţie la vârsta de 35 de ani, anunţă sevilla.abc.es.

Clubul de fotbal Sevilla a confirmat informaţia: „Nu puteam da o veste mai proastă. Jose Antonio Reyes a murit într-un accident de circulaţie. Odihneşte-te în pace!”. Circumstanţele în care s-a produs accidentul nu sunt cunoscute deocamdată.

Reyes încă juca fotbal în liga secundă spaniolă la Extremadura. De-a lungul carierei a evoluat pentru Sevilla, Arsenal, Real Madrid, Espanyol, Cordoba şi Benfica.

Sergio ramos şi THIERRY HENRY, primELE reacţiI

Sergio Ramos, căpitanul lui Real Madrid, a fost primul dintre jucători care a reacţionat când a auzit de tragedie: „Terminat. Distrus. Nu am cuvinte! Condoleanţe familiei. Nu te vom uita niciodată, amice. Odihneşte-te în pace, frate!”.

Thierry Henry a reacţionat şi el: „Sunt devastat să aud această veste tristă despre Jose Antonio Reyes. Jucător minunat, coleg şi o fiinţă excepţională. Îmi doresc ca familia şi prietenii lui să aibă puterea şi curajul să treacă peste această perioadă dificilă”.

Reyes a avut o carieră impresionantă în cupele europene. Deţine recordul pentru cele mai multe trofee câştigate de Europa League! A izbutit să ridice de cinci ori cupa, de trei ori cu Sevilla şi în două rânduri cu Atletico Madrid.

N-a reuşit însă niciodată să se impună în Champions League. Cel mai aproape în 2006, când juca la Arsenal. A intrat în minutul 85 al finalei cu Barcelona, însă n-a putut evita înfrângerea, scor 1-2.

Mai are în palmares o Supercupă a Europei cu Atletico. În Spania a mai cucerită o Cupă a Regelui cu Sevilla şi un titlu cu Real Madrid. În Premier League a câştigat alături de Arsenal un titlu şi o Cupă a Angliei. În Portugalia a obţinut Cupa Ligii cu Benfica.

Printre cele cinci trofee de Europa League câştigate de Reyes se numără şi cel de la ediţia 2012, când finala a avut loc la Bucureşti, pe Naţional Arena. Atunci, Atletico Madrid a învins-o pe Athletic Bilbao cu 3-0. Reyes a ratat însă ultimul act, fiind transferat în ianuarie de Sevilla. A contribuit însă din plin în acel sezon european al lui Atletico Madrid, marcând trei goluri în şapte partide.

În 2006, pe când evolua la Real Madrid, Jose Antonio Reyes a întruntat-o şi pe Steaua. Ibericul a prins numai 4 minute în faţa echipei conduse pe atunci de Cosmin Olăroiu, fiind introdus în minutul 86 în locul brazilianului Robinho. Ambele la returul de pe „Santiago Bernabeu” din faza grupelor. „Galacticii” s-au impus atunci cu 1-0, după autogolul lui Bănel Nicoliţă.