Simona Halep (27 de ani, locul 3 WTA) s-a ţinut de cuvânt şi a mers la vot, în ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului. Aflată la Paris, acolo unde, cel mai probabil, mâine va juca primul meci de la Roland Garros 2019, Simo şi-a făcut timp, între sesiunile de antrenamente, pentru a-şi exercita dreptul la vot, aşa cum au procedat şi Irina Begu (28 de ani), Mihaela Buzărnescu (31 de ani) şi Horia Tecău (34 de ani).

 

Simona a fost aplaudată la scenă deschisă de către românii aflaţi la coadă la secţia de votare. În momentul în care au realizat că marea campioană este acolo, românii i-au scandat numele. Sportiva din Constanţa le-a cerut voie celor care stăteau la coadă să o lase să intre în faţă, pentru că nu dorea să-şi perturbe foarte mult programul. Românii au fost foarte încântaţi de întâlnire şi au poftit-o pe Simo să intre imediat în secţia de votare.

 

Halep a fost aşteptată, cu sufletul la gură, şi la ieşire. Cei prezenţi au dorit să se fotografieze cu Simo sau să obţină un autograf de la aceasta. ”Si-mo-na! Si-mo-na!”, au scandat cei prezenţi, halep fiind vizibil emoţionată.

 

permite. ”Depinde foarte mult de când voi juca. Înainte de meci, aş vrea să stau concentrată pe ce am de făcut, dar apoi, dacă am posibilitatea să mă duc la vot, mă duc cu siguranţă”, a spus campioana noastră.

 

Simo o va întâlni pe Ajla Tomljanovic în primul tur al celui de-al treilea Grand Slam al anului, de pe zgura pariziană, meci, care, cel mai probabil, se va disputa mâine, luni, 27 mai 2019, la o oră ce va fi stabilită ulterior. Australianca încă nu a reuşit să câştige vreun turneu WTA, însă a fost foarte aproape să o facă jucând patru finale, ultima la Openul Thailandei, în februarie acest an.

 

 

 

 

Sursa: www.digisport.ro