Veste cruntă primită de Pandurii Tg. Jiu. Gorjenii vor trebui depunctaţi, din cauza datoriilor către doi jucători, cu 9 puncte, la solicitarea FIFA, ceea ce va fi sinonim cu retrogradarea. Pandurii are acum 41 de puncte şi e pe locul 15 din 20 de echipe. Va avea 32 şi va pica pe 18, sub Aerostar Bacău, care, cu 35 de puncte, mai are şanse să se salveze, din punct de vedere matematic.

Băcăuanii au cu 4 puncte mai puţin decât ocupanta locului 16, Energeticianul. Astfel, cu două etape rămase de disputat, totul rămâne posibil.

Pandurii Tg. Jiu spera la salvarea de la retrogradare, însă speranţele lor sunt acum năruite. Gorjenii mai au de jucat cu ASU Poli Timişoara şi cu U Cluj.

Pandurii, depunctată, ca urmare a datoriilor către Bunoza şi Vasiljevic

Jucătorii care au depus memorii împotriva Pandurilor sunt Gordan Bunoza şi Nikola Vasiljevic.

  • Gordan Bunoza - Fundaşul central bosniac de 31 de ani a jucat la Pandurii din februarie 2016 până în ianuarie 2017, după ce evoluase şi la Dinamo, între februarie 2015-iunie 2015. În decembrie 2016, Gordan Bunoza avea de primit 194.593 de lei (aproximativ 48.622 euro).
  • Nikola Vasiljevic. Portarul sârb de 22 de ani a jucat la Pandurii din ianuarie 2015, când a venit de la Dinamo, şi mai avea de primit de la gorjeni 150.153 de lei (aproximativ 31.518 euro).

Clubul mai are termen până pe 30 să facă dovada plăţii. În caz contrar, echipa poate ajunge în Liga 3.

"Vorbim de doi jucători, Bunoza şi Vasilijevic, în urma cumulării unor datorii către aceşti jucători, FIFA ne-a solicitat depunctarea clubului Pandurii cu 9 puncte. Decizia Comitetului Executiv a fost să punem în aplicare această decizie începând cu 30 mai, astfel încât clubul Pandurii primeşte termen de graţie din partea Comitetului Executiv ca, până pe 30 mai, să poată să ne aducă informaţii noi dacă s-au plătit aceste datorii către jucători sau nu.

Iar dacă situaţia rămâne aceeaşi ca până astăzi, atunci bineînţeles că Pandurii va fi depunctată", a spus preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.