ASU Politehnica a răzbunat ocaziile ratate în meciurile disputate în 2019, şi nu în orice meci, ci chiar în cel cu Petrolul Ploieşti, pe care a învins-o cu 3-0, după un joc foarte slab al ”lupilor galbeni”. În prima repriză, Ioan Mera a reuşit o ”dublă” după două cornere identice, pentru ca, în a doua jumătate a partidei, Octavian Ursu să marcheze golul care a făcut victoria mai dulce pentru bănăţeni. O revenire cu noroc pentru timişoreni pe ”Dan Păltinişanu”, la un meci la care, înainte de fluierul de start, handbaliştii de la Poli au prezentat trofeul Cupei României, câştigat acum două săptămâni.

Cei de la Petrolul, care au avut şi 60 de fani la Timişoara, au început meciul în atac, dar s-au stins imediat. După o lovitură liberă reluată de Arnăutu pe lângă poartă, timişorenii au mutat ”acţiunea” la poarta lui Cezar Lungu. Primul gol a venit în minutul 8, după ce Ignea a bătut un corner pentru lovitura de cap a lui Mera, iar căpitanul a trimis balonul în transversal[, de unde mingea a căzut în poartă. ASU Poli putea să-şi mărească avantajul imediat, dar Mihai Ene a reluat cu capul pe lângă poartă o minge din careu. Presiunea gazdelor a continuat cu o reluare peste poartă a lui Mera, din 7 metri.

În minutul 22, petroliştii au avut o ocazie mare. Puşcaş a tras pe jos după un atac construit al oaspeţilor, iar Murariu a intervenit greşit, dar, în ultimul moment, Scutaru a scos mingea de pe linia porţii. În rest, deşi era echipa mult mai bine clasată, acest lucru nu s-a văzut în jocul Petrolului. În minutul 35, timişorenii au marcat din nou după un corner bătut de pe stânga de Ignea, tot cu Mera la finalizare. Până la pauză, Poli mai putea specula bine o fază, dar Ursu a avut o finalizare slabă.

După 2-0 la pauză, Cornăţeanu l-a schimbat pe Sarris, cel care a greşit la golurile lui Mera şi care nu a oferit siguranţă defensivei oaspeţilor. Timişorenii au pus pericol iar, după un corner bătut de acelaşi Ignea, dar, de data aceasta, mingea a ajuns la Scutaru, pe care l-a blocat Ghinga. Petrolul a încercat în zadar să revină, dar nu au putut să încrie. În minutul 73, Murariu a respins reluarea cu capul a lui Arnăutu din 3 metri, iar peste un minut a reţinut o reluare slabă a lui Tudor Şaim.

Şi Poli a avut ocazia ei, după o centrare a lui Ursu pentru Cristian Ene, care a trimis din 5 metri pe lângă poartă. În minutul 82, a fost un nou corner periculos al bănăţenilor, dar Cristian Ene a reluat cu capul în bară. Scorul final s-a stabilit în minutul 87, când Ursu i-a driblat pe Puşcaş şi Ghinga şi a lobat peste Lungu, din 8 metri, pentru scorul de neprezentare. În prelungiri, nou-intratul Vidrăsan a scăpat spre poartă, a trecut de Ghinga, a tras, dar Lungu a parat.

La final, galeria Petrolului i-a certat pe jucătorii Petrolului, destul de dur, cu obiectivul promovării serios afectat.

ASU POLITEHNICA TIMIŞOARA - PETROLUL PLOIEŞTI  3-0
Ioan Mera 8', 35', Octavian Ursu 87'

Murariu - Motreanu (C. Jurj 61'), Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş - Bg. Vasile, A. Ignea - Alin Manea (Bedea 82'), Oct. Ursu, Mih. Ene - Cr. Ene (Vidrăşan 90')
Rezerve neutilizate: Bordei - F. Trip, Al. Gaşpar, D. Radu
Antrenor: Cosmin Petruescu

C. Lungu - Borţa, Ghinga, Sarris (N. Popescu 46'), Ţicu - Bucşa, Cr. Puşcaş - Bg. Rusu (Şaim Tudor 63'), Laur. Marinescu (cpt.), Rob. Moldoveanu (Ştefănescu 74') - Arnăutu
Rezerve neutilizate: Bolboaşă - Malakyan, L. Cazan, Ţigănaşu
Antrenor: Mugurel Cornăţeanu

Stadion: ”Dan Păltinişanu” (Timişoara); Spectatori: 4.000; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenţi: Florian Alexandru Vişan (Galaţi) şi Daniel Vlase (Galaţi); Rezervă: Mircea Ardelean (Arad); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) şi Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Cu acest rezultat, ASU Poli a urcat pe locul 14, cu 30 de puncte. Runda viitoare va juca la Mioveni, vineri, de la ora 18:00. Petrolul rămâne pe 5, cu 53 de puncte, iar etapa viitoare are derby-ul pe teren propriu cu ”U” Cluj, sâmbătă, de la ora 18:30.