Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală de la Indian Wells, după 2-6, 6-3, 2-6 cu Marketa Vondrousova. Campioana noastră va pierde locul secund, după competiţia din California.

 

Sportiva din Constanţa spera să aibă un parcurs cât mai lung la Indian Wells, acolo unde, din 2013, de când a urcat vertiginos în clasament, fusese o singură dată eliminată mai devreme de sferturile de finală. Pe lângă performanţa în sine, Simo "vâna" şi locul întâi, deţinut de Naomi Osaka. Iar premisele păreau favorabile, în condiţiile în care în primele trei tururi nu mai puţin de 10 capi de serie au părăsit competiţia.

 

Din păcate, Simona Halep a avut în Vondrousova un adversar redutabil, iar jocul sportivei noastre a fost departe de cel ideal (a reuşit doart 6 winners, într-un meci de trei seturi). În consecinţă, românca nu doar că nu o va depăşi pe Osaka în clasament, dar va coborî pe locul trei, începând de luni.

 

Simona Halep, schimb de locuri cu Petra Kvitova

 

Kvitova va urca pe locul secund, chiar dacă a fost eliminată în turul doi la Indian Wells. Cehoaica avea de apărat puţine puncte, în 2018 ea oprindu-se în turul trei. Astfel, ea va fi pe minus doar 55 de puncte, după competiţia din California. Halep avea, în schimb, de apărat semifianla din 2018, astfel că va pierde 270 de puncte.

 

De notat că Simona ar putea aluneca în afara podiumului mondial chiar, dacă Pliskova va câştiga turneul.

 

Cum arată TOP 3 WTA în acest moment (doar Naomi Osaka mai e în competiţie)

 

1. Naomi Osaka - 5991 puncte

2. Petra Kvitova - 5550 puncte

3. Simona Halep - 5457 puncte

 

Simona Halep speră să îşi ia revanşa la Miami

 

Pentru Simona, urmează turneul de la Miami, care va fi transmis în direct de Digi Sport în perioada 18-31 martie. În 2018, Halep a fost eliminată prematur la această competiţie, care face la rândul său parte din categoria Premier Mandatory. Simo nu a trecut de turul trei anul trecut, fiind învinsă în decisiv de "Aga" Radwanska.

 

Locul unu nu mai pare în acest moment în "raza de acţiune" a Simonei, pe termen scurt, în condiţiile în care Osaka are de apărat la Miami doar punctele aferente turului secund.

 

Faza în care au fost eliminate sportivele care luptă pentru podium, la Miami 2018

 

1. Naomi Osaka - turul 2

2. Petra Kvitova - optimi

3. Simona Halep - turul 3

4. Karolina Pliskova - sferturi

 

Simona Halep va avea antrenor interimar la Miami

 

Simona Halep ar putea avea antrenor la Miami, turneu care va fi în direct pe Digi Sport (18-31 martie). Din câte se pare, Daniel Dobre, care face parte din staff-ul Federaţiei Române de Tenis, o va ghida pe sportiva noastră pentru o perioadă. Nu va fi, foarte probabil, o colaborare pe termen lung, tehnicianul urmând să o ajute în perioada de tranziţie, până îşi găseşte un tehnician cu "normă întreagă".

 

N-ar fi prima colaborare dintre cei doi. Simona Halep s-a despărţit de Daniel Dobre în anul 2017, el însoţind-o pe sportiva noastră la turneele la care nu putea participa Darren Cahill.

 

 

Sursa: www.digisport.ro