FC Petrolul Ploieşti a ajuns la un acord cu fotbalistul grec Georgios Sarris, cel care urmează să efectueze vizita medicală şi, dacă nu vor exista probleme, va semna un contract valabil până în vara anului 2020.

În vârstă de 29 ani, Sarris (1.88) evoluează pe postul de fundaş central, iar de-a lungul carierei a jucat pentru Ergotelis, AEK Atena, Kayseri Erciyesspor (Turcia) şi Hamilton Academical (Scoţia), adunând 58 de prezenţe în eşalonul de elită din Grecia, 50 în prima ligă din Scoţia şi 28 în eşalonul secund din Turcia.

Reamintim că, tot în această iarnă, FC Petrolul a parafat un acord cu un alt fotbalist grec, mijlocaşul central Chrysovalantis Kozoronis.

Alexandru Stoica, împrumutat de la Viitorul Constanţa

Petroliştii vor conta, în sezonul de primăvară, şi pe serviciile tânărului jucător Alexandru Stoica. Născut pe 30 iunie 1997, Stoica (1.81 metri) a fost împrumutat, până la finele actualei ediţii de campionat, de la Viitorul Constanţa, echipă pentru care a bifat şase prezenţe în Liga I.

Mijlocaş de bandă stângă, ca poziţie de bază, Stoica a mai evoluat, în eşalonul secund, pentru Dunărea Călăraşi şi ASA Târgu Mureş, adunând, totodată, şi mai multe selecţii pentru echipele naţionale de juniori.

Mihai Velisar şi Andrei Rus, detaşaţi la SCM Gloria Buzău

Doi dintre tinerii jucători ai „galben-albaştrilor”, fundaşul stânga Mihai Velisar şi fundaşul dreapta Andrei Rus, nu vor mai face parte din lotul formaţiei noastre pentru partea a doua a campionatului.

Ambii au fost împrumutaţi, până la finele actualului sezon, la SCM Gloria Buzău, lidera Seriei I a celui de-al treilea eşalon, având ocazia să joace mai multe meciuri şi să capete, astfel, un plus de experienţă competiţională.