Simona Halep (26 de ani) a anunţat care sunt planurile ei pe termen scurt şi mediu în circuitul profesionist. Cea mai bună jucătoare de tenis a lumii a dezvăluit şi ce fel de antrenor îşi doreşte, după ce s-a încheiat colaborarea cu australianul Darren Cahill (53 de ani).

 

”Florin Segărceanu m-a ajutat pe partea de pregătire fizică. Este ca un frate mai mare pentru mine şi îi mulţumesc, dar pe partea de tenis o să fiu eu. Pe viitor trebuie să-mi iau un antrenor, la nivelul ăsta (n.r. - al lui Darren Cahill)! Nu se poate fără antrenor, dar momentan voi merge singură la câteva turnee”, a spus Simona Halep, prezentă miercuri, 28 noiembrie 2018, la Călăraşi, acolo unde a primit o nouă distincţie, aceea de ”Cetăţean de Onoare”.

 

Evident, subiectul care nu putea fi ratat a fost cel al întreruperii colaborării dintre Halep şi Cahill. ”La rece”, sportiva din Constanţa a spus că nu este exclus ca pe viitor cei doi să colaboreze din nou. ”Sigur că nu mă simt deranjată şi decizia lui a fost normală. Aş fi făcut acelaşi lucru. Familia e cel mai important lucru şi chiar am apreciat acest lucru. Îi doresc succes lui Benjamin... dacă va exista posibilitatea să lucreze cu cineva sau să lucrăm împreună din nou, eu sunt deschisă. Nu am niciun fel de problemă

 

Şi el mi a adus mie cea mai mare satisfacţie ca jucător, ca om, pentru că am progresat foarte mult şi cu ajutorul lui am ajuns să fiu mai încrezătoare în mine”, a mai spus Simona Halep.

 

Tehnicianul australian a renunţat, o perioadă, la tenis, pentru a se dedica familiei, chiar după anul în care a ajutat-o pe Simona să cucerească primul Grand Slam al carierei, cel de la Roland Garros. Cu Darren Cahill antrenor în ultimii aproape patru ani, Simona Halep a cucerit şapte trofee în circuitul WTA.

 

Cu câteva ziua înainte de Ziua Naţională a României, Simona Halep a dansat şi s-a distrat la Călăraşi, pe muzică armânească, având în vedere că ea este aromâncă. Liderul WTA a fost numit cetăţean de onoare al municipiului Călăraşi.

 

Halep a primit distincţia chiar în biroul primarului, iar apoi evenimentul a continuat în sala de spectacole Barbu Ştirbei. Iniţiativa a venit din partea comunităţii aromâne a localităţii, care numără 700 de persoane, iar votul pentru această hotărâre a fost dat pe 22 noiembrie, într-o şedinţă a Consiliului Local.

 

 

 

 

Sursa: www.digisport.ro