După prezenţa sportivei Denisa Stoian la Jocurile Olimpice de Tineret şi performanţele obţinute din acest sezon atât la nivel naţional, cât şi internaţional, secţia de gimnastică ritmică de la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, de care se ocupă antrenoarele Liliana Băescu şi Simona Puiu, are încă un motiv de mândrie.

Două dintre gimnastele clubului ploieştean au fost selecţionate să facă parte din recent înfiinţatul Centru Naţional Olimpic de Pregătire pentru Junioare de la Arad, care îşi va începe activitatea de astăzi.

Respectivul centru s-a înfiinţat la iniţiativa Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică (preşedinte Irina Deleanu), având sprijinul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi al Clubului Sportiv Municipal Arad, cu scopul imediat de a forma ansamblul României care să participe la Campionatele Europene de junioare de anul viitor.
Zece sportive din ţară au fost selecţionate pentru a face parte din cadrul centrului naţional olimpic de la Arad, printre care şi Sabina Enache şi Anisia Drăgan, de la CSM Ploieşti, ambele născute în anul 2006. Celelalte opt sportive incluse sunt Biringer Alenia, Moţ Maria, Marin Dalia, Buniov Catrina – toate, de la CSM Arad, Gavrilaş Sorana – LPS Bihorul Oradea, Mezei Ana, Besoiu Iulia, Ivan Arianna – toate, de la CS UNEFS Bucureşti.

Acestea se vor pregăti la Arad, sub îndrumarea Danielei Chiriac şi a Tatianei Novikova (Belarus), unde vor urma, totodată, şi cursurile şcolare, urmând ca şase dintre gimnaste să fie selecţionate pentru a alcătui ansamblul României la Europenele de anul viitor.

Sabina Enache a câştigat, anul acesta, trei medalii la Campionatele Naţionale de junioare mici, devenind vicecampioană la individual compus, în vreme ce în finalele pe obiecte a câştigat titlul naţional la măciuci şi medalia de argint la panglică. De asemenea, Sabina Enache şi Anisia Drăgan au contribuit la medaliile de argint obţinute de CSM Ploieşti în competiţia pe echipe la Campionatele Naţionale în 2015 şi în 2017, bifând, totodată, şi medalii la diverse concursuri naţionale şi internaţionale