Petrolul a învins, luni seară, pe stadionul Ilie Oană, Farul Constanţa în ultimul meci al etapei a XIV-a a Ligii a 2a . Meciul a început cu un moment de reculegere în memoria lui Ilie Balaci.

Elevii lui Tavi Grigore au avut în faţă un adversar dificil care a forţat permanent poarta Lupilor Galbeni.

Găzarii s-au impus, deloc fără emoţii, la limită, scor 2-1, într-un meci plin de ocazii de ambele părţi.  Oaspeţii au punctat primii, prin Tudorică, la o gravă eroare a lui Tordai repetată, la cealaltă poartă, de gafa majoră a lui Popa la reuşita egalizatoare semnată de Laurenţiu Marinescu.

Sergiu Arnăutu s-a aflat, şi de această dată, în postura de a aduce toate punctele puse în joc prin golul din penalty realizat în minutul 58, penalty acordat pe nedrept de arbitrul Marius Naidin.

Nu putem să nu amintim căldura cu care a fost primit Georgian Păun la revenirea pe stadionul Ilie Oană. Fostul atacant al Petrolului a fost aplaudat de spectatorii prezenţi. Păun a salutat tribunele şi galeria, iar suporterii lupilor galbeni i-au scandat numele, ca în perioada în care juca la Petrolul. "Păun nu uita, Petrolul e casa ta", a fost scandarea celor de la Peluza 1 Ilie Oană, care a adus lacrimi de emoţie în ochii atacantului alungat pe nedrept de la Petrolul după promovarea în Liga a 2 a.

Petrolul obţine trei puncte muncite, la capătul unei prestaţii mediocre.

Petrolul Ploieşti – Farul Constanţa 2-1 (1-1)

Stadion: “Ilie Oană”. Spectatori: circa 3000. Marcatori: Roumadi (25, autogol), Arnăutu (58, penalti)/ Tudorică (20)

Petrolul Ploieşti: Tordai – Olaru, Antoche, Cazan, Ţigănaşu – Chindriş, Marinescu (cpt) – Lumu (61 Danci), Ştefănescu, Şaim (78 Grecu) – Arnăutu (68 C. Herea). Antrenor: Octavian Grigore.

Farul Constanţa: Popa – Sabangeanu, Twumasi, Roumadi, Licu (85 Iani) – Tudorică, M’Baka – A. Grigoraş (cpt), Păun (68 Fotesu), Moise – Momodu (65 Doumbia). Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Danci (75), Cazan (84), Chindriş (90+2)/ Fotescu (73), Doumbia (86)

Au arbitrat: Marius Naidin (Piteşti) – Andrei Chiţoiu Nicolae (Timişoara) şi Gheorghiţă Bălan (Piteşti).

Observatori FRF: Corneliu Fecioru (Bucureşti) şi Dumitru Paraschiv (Drobeta Tr. Severin)