Conducerea postului Radio France îi interzice jurnalistului Franck Ballanger să se mai ocupe de sport după ce soţia lui, fosta înotătoare Roxana Mărăcineanu, a fost numită ministru al Sporturilor, informează huffingtonpost.fr.

"Nu va mai acoperi sporturile. Este dificil pentru el să mai acopere acest domeniu, pentru că astfel se pune o problemă de conflict de interese. Este un jurnalist eminent. Vom căuta împreună cu el cea mai bună soluţie pentru viitorul său", a declarat Guy Lagache, numărul 2 în cadrul grupului public, pentru Le Figaro.

Confraţii jurnalistului spun că decizia este ridicolă, deşi în trecut au mai fost astfel de cazuri. Anne Sinclair şi Beatrice Schonberg au demisionat de la TF1 şi France 2 când soţii lor, Dominique Strauss-Kahn, respectiv Jean-Louis Borloo, au devenit miniştri.

Campioana mondială la 200 metri spate din 1998 şi vicecampioana olimpică din 2000, Roxana Mărăcineanu, născută în România, a fost numită, marţi, ministru al Sporturilor în Guvernul francez, în locul Laurei Flessel.

Laura Flessel, fostă campioană la scrimă, a demisionat tot marţi, din motive personale. Ea era ministru în guvernul lui Édouard Philippe din 17 mai 2017.