Baptista la CFR Cluj! O lovitură de imagine incredibilă pentru campioana României, care a reuşit să convingă jucătorul cu cel mai impresionant CV care a ajuns în Liga 1. Dar aducerea lui Julio Baptista nu este doar un boom de imagine, ci şi un ajutor important în plan sportiv.

Fotbalistul  a bifat în carieră Sevilla, Real Madrid, Arsenal Londra, AS Roma! Printre altele. Chiar dacă „Bestia” Baptista nu a mai jucat de aproape doi ani, aducerea sa la CFR Cluj a stârnit multă curiozitate.

"Nu a venit pentru bani, el stă bine financiar, pentru că a avut contracte bune peste tot. Nu a mai putut să stea departe de fotbal şi să joace doar în demonstrative. Ne-am ajutat reciproc. A acceptat condiţiile clubului“, a declarat preşedintele Iuliu Mureşan. Şi deşi Mureşan este cunoscut în lumea fotbalului ca unul care semnalizează dreapta şi face stânga, de această dată este aproape de realitate.

Julio Baptista are la CFR Cluj un salariu de 10.000 de euro pe lună, unul modic în comparaţie chiar cu colegii săi. Este salariul pe care nici nu l-a negociat, ci a acceptat din prima, pentru că a dorit pur şi simplu să joace iar fotbal. Interesant este că Julio Baptista câştigă la CFR Cluj puţin mai mult decât la Orlando City, deşi ne-am fi aşteptat să fii trăit „visul american” la maxim. Nici pe departe! Julio Baptista avea la Orlando un salariu de doar 7.000 de dolari pe lună. Şi sunt detalii oferite de cei din anturajul jucătorului! Omul care a insistat foarte mult pentru aducerea lui Julio Baptista la CFR Cluj este antrenorul Toni Conceicao. Acesta dorea foarte mult să aibă un lider în vestiar, ştiute fiind problemele din ultima vreme cu taberele care s-au constituit la CFR, cu Culio, Camora, Deac sau Hoban în diverse grupuleţe. Acestea au fost de fapt şi motivele care l-au debarcat pe Edi Iordănescu după doar trei meciuri pe banca ardelenilor.

37 de ani împlineşte pe 1 octombrie jucătorul născut la Sao Paulo şi pe care Real Madrid a plătit 25 de milioane de euro când l-a transferat de la Sevilla în 2005