Petrolul a fost la un pas de a juca primele meciuri de acasă cu stadionul gol.Şi asta nu dn cauza vreunei sancţiuni, ci deoarece stadionul Ilie Oană a fost în pericol să nu primească Certificatul de Securitate din partea Jandarmeriei. Eforturile făcute de către Lucian Rădulescu, directorul adjunct al CSM Ploieşti, au făcut ca stadionul să fie omologat în doar patru zile.

Nu la fel de norocoşi sunt iubitorii fotbalului din Valea Jiului, aceştia mai având de aşteptat până vor vedea un meci de Liga 2 pe stadionul din oraş.

Partida de sâmbătă, de la ora 11:00, dintre ACS Energeticianul şi Luceafărul Oradea, contând pentru prima etapă a noului sezon, se va desfăşura fără spectatori, fiindcă aşa a decis Jandarmeria.

Vineri după-amiază, oficialii clubului nou-promovat ACS Energeticianul au fost informaţi de către Jandarmerie că partida de sâmbătă cu Luceafărul Oradea trebuie să se joace cu porţile închise. Gazdele nu au reuşit să rezolve problema turnicheţilor, arena nu a fost omologată, astfel că nu poate găzdui spectatori.

În cazul în care nu ar respecta adresa primită de la Jandarmerie, care prevede ca meciul să se joace fără specatori, atunci clubul Energeticianul riscă o amendă între 30.000 şi 50.000 de lei.

În această situaţii, locuitorii din Petroşani trebuie să mai aştepte cel puţin o săptămână pentru a vedea echipa Energeticianul jucând în campionatul Ligii 2. În weekendul următor, formaţia antrenată de Cristian Dulca joacă din nou acasă, cu ASU Politehnica Timişoara. Până atunci, conducătorii clubului şi primăria Petroşani, proprietarul arenei Jiul, trebuie să rezolve ultimele probleme la stadion pentru ca aceasta să poată fi omologată să primească spectatori în tribune.