Mult a fost - un campionat început tocmai toamna trecută - şi puţin a rămas, încă o etapă după cea de astăzi, vineri, 18 mai 2018, şi întrecerile din Seria a III-a a Ligii a III-a se vor încheia. Cu ambele combatante ale reînnodatului, anul trecut, derbi local, Astra 2 şi Petrolul, cu obiectivele îndeplinite: cei din Cartierul de Est promovaţi în Liga a II-a, iar cei din Vest, mulţumiţi de primul loc de sub podium, în calitate de cel mai bun “satelit” din serie.

Petrolul merge în cartierul opus, pentru a se duela cu Astra 2, fără Cristian Andor, în continuare accidentat, în locul căruia a revenit în lot Georgian Păun, după runda de suspendare, şi cu Valentin Ţicu luându-i locul lui Tiberiu Niţescu. Tot un “U 19”. Posibilitate, deci, pentru Romulus Ciobanu de a alinia cel mai bun prim “11”.

Marius Măldărăşanu nu va beneficia de contribuţia vreunui jucător de la prima echipă, poate, eventual, doar a lui Bogdan Chipirliu, folosit des, în retur, la trupa a doua a clubului “dracilor negri”. În rest, obişnuiţii Cristian Nedelcovici, Marius Pahonţu, Radu Chiriac (internaţional “U 19”), Sebastian Culda, Robert Vâlceanu sau Marc Khalil. În tur, toţi aceştia, plus Chipirliu şi alţii, au reuşit să smulgă o remiză albă pe arena Ilie Oană, rezultat-surpriză la acel moment. Un scor de egalitate nu ar mai fi acum chiar la fel, dată fiind diferenţa destul de mică din ierarhia la zi, dar şi din cea finală la urma-urmei, în ceea ce priveşte poziţiile, nu şi punctajul, evident! Valoric, lotul ”lupilor” este clar superior celui al “drăcuşorilor” fostului găzar Măldărăşanu. Romică Ciobanu, care este un... ex-astrist, şi băieţii lui vor viza, cu siguranţă însă, revanşa, dupa X-ul din tur, şi-şi doresc astfel un 2 solist în ”9 Mai”! Să vedem…


Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu - Răzvan Păsărică)