Înainte de meciul în care viza obţinerea promovării matematice, FC Petrolul Ploieşti conducea detaşat plutonul echipelor din Seria a III-a a Ligii a III-a, iar adversara sa, CS Mioveni 2, se afla la nu mai puţin de 11 poziţii mai jos şi avea cu 36 de puncte mai puţin decât liderul. Şi totuşi, în pofida acestor decalaje semnificative, “satelitul” divizionare secunde CS Mioveni a deschis scorul la jumătatea primei reprize, după o execuţie fabuloasă a unui jucător în vârstă de 21 de ani, Ovidiu Comănescu, cel care, altfel, nu a mai arătat nimic notabil în acest meci! Însă, în acel minut, 21, a executat măiastru o lovitură liberă directă de la 30 de metri, perpendicular pe axul buturilor apărate de înaltul Raul Avram, iar mingea s-a dus direct în vinclul stâng, cu tot efortul disperat al portarului Petrolului, nevinovat însă de primirea acestui gol. Iar, apoi, a început... Golgota “lupilor”!

Dacă egalarea scorului a venit cu 300 de secunde înaintea ultimului fluier din cel dintâi mitan al arbitrului-manechin Andreea Ene, autorul reuşitei - prima a sa la Petrolul - norocoasă totuşi fiind căpitanul Marius Chindriş, pentru remontadă a fost nevoie de mai bine de o jumătate de oră. Nini Popescu - cel votat de către suporterii găzarilor drept cel mai bun petrolist din lunile martie şi aprilie, fiind astfel singurul dublu laureat al trofeului Mircea Dridea, oferit de ADGA şi înmânat tocmai de cel care îi dă numele frumoasei cupe - a beneficiat de un luft al lui Alin Turcin. Ulterior, finalizarea a fost floare la ureche pentru un jucător ca Nini! Tot cu ceva noroc a fost şi şutul lui Mihai Velisar din minutul 82, deviat de un apărător advers, încercare soldată cu golul de 3-1, care a închis tabela şi a prefigurat… fiesta de după meci, petroliştii împărţind bucuria promovării matematice în Liga a II-a cu suporterii din tot stadionul. Au fost 4.300 la meci, aşa anunţând organizatorii, P1 fiind tot timpul efervescentă, ţinându-i isonul P2, T2 a impresionând îndeosebi prin numericul superior tuturor celorlalte părţi ale arenei Ilie Oană. Mai sunt două confruntări, la Astra 2 şi, respectiv, cu SC Popeşti Leordeni, tot atâtea prilejuri pentru antrenorul principal al Petrolului, Romulus Ciobanu, şi staff-ul său de a-i mai vedea la joc pe toţi echipierii şi a decide, la urmă, cine va trece prin sită şi cine nu!

FC Petrolul: Avram - Olaru, Ichim, Frîncu (85, Prunescu) - Saim Tudor (75, Catană), Chindriş (cpt), Cîrjan (46, Cl. Tudor), Velisar - Ciocâlteu, Arnăutu (66, Lambru), Popescu. Antrenor: Romulus Ciobanu.

CS Mioveni 2: Sima - Boşneag, Bălan, Mincă - Şchiopu, Mormolea (cpt; 63, Bărăscu), Tărâţă, Comănescu (87, Luca) - Arsenică (53, Popa), Voinescu, Pirţea (49, Turcin). Antrenor: Dragoş Stroe.

Arbitri: Andreea Ene (Bucureşti) - George Marian Fridl (Comăneşti, judeţul Bacău) şi Alexandra Theodora Apostu (Bacău).

Observatori: Victor Radu (Bucureşti), pentru joc, şi Adrian Gligoraş (Târgovişte), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Boşneag (8), Tărâţă (89).


Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu - Răzvan Păsărică)