Nici chiar succesul clar de Alexandria, de săptămâna trecută, 4-1 cu AFCM, şi implicit creşterea spre 100% a speranţelor de promovare în Liga a II-a ale Petrolului nu au fost suficiente să aducă mai mult de 2.000 de fani ai găzarilor la meciul important cu Voinţa Turnu Măgurele. Pe un stadion mai slab populat decât ar fi meritat “lupii” şi decât ar fi fost de aşteptat, Arnăutu şi Păun au conlucrat, în minutul 1 şi 40 de secunde, la ceea ce avea să fie însă unicul gol al “galben-albaştrilor” din partida de vineri seara. O reuşită venită devreme, dar care i-a... păcălit pe petrolişti, urmarea fiind una neaşteptată pentru ei. Trupa din Turnu Măgurele a preluat imediat frâiele jocului, a avut posesie, a dominat chiar, a avut ocazii, iar Avram a rezistat cât a rezistat şi nici nu a avut noroc la ultima fază periculoasă a primei reprize. Atunci, în minutul 45, el a salvat iniţial în faţa lui Mihaiu, scăpat singur pe stânga, în careul mare, dar nu a mai putut interveni şi la reluarea imediată pe urmărire, din unghi închis, de pe dreapta, a lui Fotescu. Şi s-a ajuns la un deloc gustat 1-1, scorul pauzei!

Era de aşteptat ca, la reluare, Romulus Ciobanu să fi înţeles că nu merge ceva în primul “11”ales de el. Ciudat aşa ceva, mai ales, după succesul încântător de la Alexandria. De fapt, după repriza de vis de acolo. Ca să fim sinceri pe deplin, i-au urmat trei cu un gust sălciu, în care găzarii au mai punctat doar o singură dată, la pasa altruistului Arnăutu, urmată de reluarea sigură de la 7-8 metri a lui Păun, despre care am scris şi mai sus.

Greu se poate explica un astfel de recul al unei echipe care 45 de minute, primele ale derbiului de pe arena din reşedinţa judeţului Teleorman, a făcut spectacol şi a marcat la foc continuu, până la 4-0! Dar, deşi a lăsat impresia că intenţiona să facă o schimbare - bizară, totuşi, dacă ne gâdnim că a încălzit toată pauza un... fundaş central, deşi atacul era cel care scârţîia -, Romică Ciobanu a renunţat, păstrând acelaşi modest prim “11” şi la debutul mitanului secund! Abia după autogolul, din minutul 52, al lui Antoche, la centrarea pe jos al MVP-ului jocului, fotbalistul “U 19”, Niculae, a schimbat ofensiv, introducându-l pe Nini Popescu.

Dar, după alte două minute, l-a scos pe Ţicu şi l-a băgat pe... încinsul, de atâta “dat în foc”, Olaru. La 1-2, Ciobanu a schimbat defensiv! Apoi, i-au trebuit 68 de minute din meci pentru o altă schimbare ofensivă, Cîrjan în locul lui Andor, deşi bihoreanul era singurul care mai încerca să mai creeze câte ceva bun. Ultima înlocuire a fost cea a unui senior, Ciocâlteu, e drept că a fost şters, cu un junior, Lambru, cu trei minute înainte de a se intra în ultimul sfert de oră al meciului. Unul gestionat perfect de către teleormăneni, care au alcătuit cea mai bună echipă ce-a evoluat, în acest sezon, pe “Ilie Oană”. Niculae a marcat  şi el, spectaculos, în ultimul minut al prelungirilor, 90+4, lărgind şi mai mult... rana deschisă a petroliştilor. Cei care sperau ca etapa viitoare, la Bradu, să poată bifa promovarea, din punct de vedere matematic.

La 1-3, primul eşec într-un meci oficial, în 90 de minute, de la momentul apariţiei noului Petrolul, în Liga A Prahova şi până pe 27 aprilie 2018, sărbătoarea trebuie decalată! Cu atât mai dureros, cu cât înfrângerea a fost clară şi a survenit pe propriul teren! Însă, nu este de ignorat o fază din prima repriză, când Mitrea s-a opus cu braţul, în careul mare, la un şut spre buturi al lui Arnăutu. Şi era 1-0 pentru Petrolul, atunci!

Petrolul: Avram - Antoche, Ichim, Ţicu (55, Olaru) - Saim Tudor, Chindriş (cpt), Andor (68, Cîrjan), Velisar - Ciocâlteu (72, Lambru), Arnăutu, Păun (53, Popescu). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Voinţa: Isvoranu - Suciu (cpt), Sălcianu, Prodan (85, Pantelimon), Mitrea - Chebac (49, Roman), Moise - Niculae, Cruceru (90+2, Scurtu), Mihaiu - Fotescu. Antrenor: Mugurel Cornăţeanu.

Arbitri: Aurel Vărzan (Timişoara) - Ioan Daniel Humiţă (Armeniş, judeţul Caraş Severin) şi Patricia Şamşudean (Timişoara).

Observatori: Florin Petrescu Craioveanu (Bucureşti), pentru joc, şi Teodor Grozea (Brăila), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Suciu (16), Prodan (29), Olaru (70), Roman (84).

Foto: www.fcpetrolul.ro (Răzvan Păsărică - www.sportpictures.eu)