Încărcaţi pozitiv de victoria obţinută pe la începutul săptămănii, în judeţ, 4-3 pe terenul colegilor de întrecere de la FC Aninoasa, fotbaliştii de la Flacăra Moreni au început curajos meciul de acasă cu liderul ierarhiei Seriei a III-a din Liga a III-a, FC Petrolul Ploieşti. Curajos, nu însă şi periculos, Bolboaşă şi cei trei din faţa lui, Antoche, Ichim şi Olaru, rezolvând simplu cele câteva încercări ofensive din primul sfert de oră al meciului disputat pe o arenă în care au urcat vreo 1.500 de iubitori ai fotbalului, duelul galeriilor dominând clar fundalul sonor. Dar primii care au profitat de susţinerea suporterilor au fost oaspeţii petrolişti, două centrări, de pe stânga, trase la indigo, ale lui Păun permiţându-le lui Arnăutu (18) şi Ciocâlteu (20) să pună două lungimi - aveau să fie chiar decisive! - în faţă, pentru echipa lor. Au fost două lovituri de cap simple, expediate de fiecare dată din careul mic, unele la care înaltul Curchi nu a mai putut replica. Aşa cum o făcuse mai devreme de deschiderea scorului, la un şut din drob al lui Claudiu Tudor, de la 35 de metri, deturnat de sub transversală, în corner, de porrarul Moreniului.

Revenirea ca titular al primului căpitan al “lupilor” părea de bun augur, numai că de data aceasta nu l-a mai trădat spatele, ci un picior, o contractură musculară trimiţându-l pe purtătorul banderolei direct pe banca de rezerve, după doar 15 minute de joc! Din fericire, înlocuitorul lui, Andor, a făcut în continuare cel mai bun meci al său la Petrolul, aidoma lui Ichim, de altfel. Pe finalul primei reprize, juniorul Lambru, intrat în primul “11” după foarte multă vreme, a fost foarte aproape de a-şi face echipa să meargă la vestiare, pentru cele 15 minute de pauză, cu un scor de... forfait. Însă, crossul său din dreapta a trecut pe lângă colţul lung, efortul disperat al lui Arnăutu de a schimba direcţia mingii spre plasă fiind în zadar. Apropo de Arnăutu, şi golgheterul Petrolului a făcut la Moreni un joc bun.

Repriza a doua a fost o zbatere continuă a gazdelor de a marca golul care să le permită reintrarea în meci. Iar oaspeţilor le-a ieşit încercarea de a se... menaja pentru restanţa de marţi seara, ora 19.00, de pe arena Ilie Oană, cu formaţia ilfoveană CS Tunari. Cea de la care se aştepta ca sâmbătă, 31 martie 2018, s-o încurce, acasă la ea, pe AFCM Alexandria. Acesta a fost probabil şi motivul pentru care Arnăutu a stat pe teren puţin peste un ceas, iar cu 19 minute înaintea scurgerii timpului regulamentar de joc, Romulus Ciobanu a făcut ultimele două înlocuiri permise de regulament, preferând să ofere minute unor jucători de profil defensiv, Catană şi Ţicu. Însă, primul a “rupt lanţul”, dovedindu-se util şi în ofensivă, fiind foarte aproape chiar de a duce scorul la 3-0, spre finalul întâlnirii. În schimb, a rămas din nou tot meciul pe bancă, ca şi la Aninoasa, deşi a “dat în foc” cât s-a încălzit pe margine, la Moreni, tânărul om de gol Daniel Cîrjan! Poate a fost… menajat şi el pentru marţi, cine ştie? Altfel, cum şi Ciocâlteu nu a găsit spatial porţii la un şut în diagonală, din dreapta, aproape de finalul finalurilor, Petrolul s-a impus doar cu 2-0, scor stabilit, cum scriam mai sus, încă din prima repriză, cea de-a doua cunoscând un sfârşit aproape pe măsura confruntării din tur. Nu au mai fost trei eliminări ca la Ploieşti, ci “doar” două, în aceeaşi tabără a Flacării Moreni!

Urmează o săptămână viitoare cu două partide pe “Ilie Oană”, în afară de cea de marţi, 3 aprilie, cu Tunariul, de la 19.00, se va mai disputa şi jocul cu “satelitul” Concordiei Chiajna, în Vinerea Mare, pe 6 aprilie, de la ora 16.00. Iar apoi, vine rândul meciului meciurilor, derbiul de la AFCM Alexandria, pe care ar fi minunat ca petroliştii să-l abordeze cu mai mult de... 3 puncte avans, fiindcă în tur teleormănenii au plecat neînvinşi de pe arena Ilie Oană, după un 1-1!

Flacăra: Curchi - Parghel, A. Costache, Matei, Cernea (70,Roman) - Plăcintă (cpt) - Neacşu (79, Rosciugă), Tocan, Negrea - Drăgan, Neguţ. Antrenor: Gabriel Paraschiv.

Petrolul: Bolboaşă - Antochi, Ichim, Olaru - Lambru (70, Ţicu), Chindriş, Cl. Tudor (cpt -15, Andor), Velisar - Ciocâlteu, Arnăutu (63, Popescu), Păun (70, Catană). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Arbitri: Dragoş Istrate (Bucureşti) - Marius Badea şi Alexandru Mihăilă (ambii din Râmnicu Vâlcea).

Observatori: Andrei Simion (Bucureşti), pentru joc, şi Ioan Filip (Slatina), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Matei (45+2), Parghel (55), Plăcintă (82, 88)/Antoche (56).

Cartonaşe roşii: Plăcintă (88), Drăgan (88).

Foto: www.fcpetrolul.ro (Răzvan Păsărică, www.sportpictures.eu)