Ciudat program oficial de meciuri a avut Petrolul în 2018, dar nu din vina sa, ci a vremii de afară, cu ninsori abundente şi ger, respectiv a tratării cu neseriozitate a întrecerilor de către una dintre adversare, Viitorul Domneşti, cea care a declarat forfait la meciul de… acasă, din prima etapă a returului!!! Din fericire, în celelalte două partide pe care au apucat să le bifeze, Claudiu Tudor şi coechipierii săi au scos maximum de puncte, 1-0, pe teren propriu, cu Sporting Roşiorii de Vede, şi 7-1, în deplasare, la FC Aninoasa. Au fost însă 9 puncte accumulate cu totul, în acest retur, adăugându-le şi pe cele trei obţinut la “masa verde”, în dauna mai sus-amintitei Viitorului Domneşti.

Astfel, petroliştii au putut menţine ecartul de două puncte faţă de urmăritoarea lor din ierarhie, AFCM Alexandria. Cea care s-a... mutat la Centrul Naţional de Fotbal Buftea, acolo unde a susţinut, pe sintetic, cele două jocuri considerate acasă. Meciuri pe care le-a şi câştigat. Între timp, a mai pierdut încă un tempo Voinţa Turnu Măgurele, aceasta înclinându-se în faţa echipei SC Popeşti Leordeni, scor: 0-1. Situaţie în care, acum, la un număr egal de dispute, 15, FC Petrolul conduce plutonul Seriei a III-a din al treilea eşalon cu 41 de puncte şi un golaveraj de 36-8, Alexandria este pe a doua poziţie, cu 39 şi 40-7, iar colega de întrecere din acelaşi judeţ, Teleorman, a celei din urmă, Voinţa, e în “zodia” lui 3, adică locul al treilea, cu 33 de puncte, golaverajul celor de la Turnu Măgurele fiind 29-8.

În runda cu numărul 18, Petrolul se deplasează la Moreni, astăzi, vineri, 30 martie 2018, pentru a combate, de la ora 15.00, cu Flacăra, pe o arenă ce-a găzduit înainte de ’89 partide de prim eşalon, iar imediat ulterior - de cel de-al doilea. În faţa unor gazde venind după un succes la limită, dar cu goluri multe, obţinut în deplasare, în judeţ, la FC Aninoasa (4-3), în etapa inermediară, deci absolut motivate pentru a obţine puncte în vederea scăpării de teama revenirii în divizia de elită a fotbalului dâmboviţean, “lupii” - în efectiv complet, unele semne de întrebare planând doar în privinţa juniorului Saim Tudor, cel care a suferit o entorsă la ultimul antrenament - merg la Moreni pentru a mai lua un examen, în drumul lor către Liga a II-a. Nu va fi deloc simplu, fostul petrolist Gabriel Paraschiv dovedindu-se, şi în tur, pe arena Ilie Oană, un tehnician capabil să-şi motiveze la maximum jucătorii, dacă amintim de acel chinuit 3-2 în faţa unei grupări aflate atunci în mai puţini echipieri pe teren! Însă, oricum am da-o, lotul Petrolului este net superior, dar - nu-i mai puţin adevărat - trebuie să se vadă aşa ceva şi în iarbă. Adică, aşa cum s-a întâmplat şi la Aninoasa. Pe vremuri, Petrolul a învins-o în acelaşi loc pe Flacăra Moreni, în Divizia A, în faţa unui stadion arhiplin şi împotriva strategiilor oculte din epocă. Astăzi, cu siguranţă nu va mai o arenă full, interesul faţă de fotbal scăzând mult în România, dar nici strategiile de odinioară. Drept dovadă, meciul va fi arbitrat de către un cavaler al fluierului din lotul Ligii I, bucureşteanul Dragoş Istrate!

Foto: www.digisport.ro