Simona Halep, locul I WTA, şi-a egalat cea mai bună performanţă la Australian Open, calificarea în sferturile de finală, după victoria obţinută, luni, cu scorul de 6-3, 6-2, în faţa japonezei Naomi Osaka, locul 72 WTA, într-o oră şi 19 minute.

După accidentarea la glezna stângă din primul tur şi după 3h45 jucate sâmbătă, cu Lauren Davis, în optimi, era greu de anticipat o evoluţie a Simonei Halep atât de consistentă, şi din punct de vedere fizic şi al loviturilor, în partida cu puternica Naomi Osaka. Dar Halep a reuşit acest lucru, pentru că adversara ei nu este o adeptă a tacticii, a jocului de uzură. Osaka nu se angrenează în raliuri decât dacă este forţată, joacă numai ceea ce ştie, ofensiv şi riscant, reuşind lovituri bune, dar făcând multe erori neforţate în acelaşi timp.

De partea cealaltă Halep a răspuns cu răbdare, fără a se teme să lungească punctele, cu un serviciu eficient, cu o defensivă foarte bună, din care a ieşit cu lovituri agresive, ce i-au adus puncte spectaculoase. Liderul WTA avea nevoie de un astfel de suces, scurt, în două seturi, pentru moralul ei şi pentru recuperarea în vederea evoluţiilor viitoare de la Melbourne. Şi a reuşit acest lucru, în faţa unei jucătoare care nu pierduse niciun set la această ediţie a competiţiei.

Calificarea în sferturile de finală este recompensată la Australian Open cu un premiu de 440.000 de dolari australieni (aproape 288.000 de euro) şi cu 430 de puncte WTA.