Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Irina-Camelia Begu, locul 43 WTA şi cap de serie numărul 4, calificându-se pentru a doua oară în finala turneului de la Shenzhen.

În ultimul act, Halep va evolua cu sportiva cehă Katerina Siniakova, locul 47 WTA şi cap de serie numărul 6.

În singura lor întâlnire, Siniakova a învins-o pe Simona Halep la ediţia precedentă a turneului de la Shenzhen, în faza optimilor de finală, scor 6-3, 4-6, 7-5. Jucătoarea cehă a ridicat trofeul la finalul competiţiei.

Anul acesta, calificarea în finala de simplu este recompensată cu un cec în valoare de 81.251 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 163.260 de dolari şi 280 de puncte WTA.

Perechea Simona Halep/Irina Begu a învins, vineri, cu scorul de 6-2, 6-7 (4), 10-6, cuplul Anna Blinkova/Nicola Geuer (Rusia/Germania), calificându-se în finala de dublu a turneului de la Shenzhen

După ce au fost adversare la simplu, iar liderul WTA a câştigat partida, Halep şi Begu au intrat din nou pe teren, vineri, în calitate de coechipiere, la dublu. Româncele s-au impus după un meci care a durat o oră şi 29 de minute, la fel cât a durat şi întâlnirea de simplu Halep-Begu.

Şi Katerina Sinakova este în semifinale la dublu. Ea şi compatrioata ei Barbora Krejcikova vor da piept cu perechea Lesley Kerkhove/Ligia Marozava (Olanda/Kazahstan).

Simona Halep nu este pentru prima dată atât în finala de simplu, cât şi în cea de dublu la un turneu. În 2016, Halep a înregistrat aceeaşi performanţă la turneul de categorie Premier 5 de la Montreal. Atunci, ea a câştigat la simplu, dar a pierdut finala la dublu, pe care a jucat-o în echipă cu Monica Niculescu.