Portugalia este în sărbătoare. Ronaldo şi colegii săi merg direct la Mondiale şi au trimis Elveţia la baraj. Pe Estadio de Luz, lusitanii au ratat prima ocazie prin Bernardo Silva. Până la pauză, s-a făcut 1-0: Djourou a deviat mingea în propria poartă.

În partea secundă, tot portughezii au dominat. Andre Silva a dublat avantajul gazdelor, după o acţiune colectivă de toată frumuseţea. Elveţia a încercat să revină în joc, dar Seferovic nu a găsit drumul spre gol. Pepe a ratat ultima mare ocazie a meciului, iar echipa lui Fernando Santos s-a impus cu 2-0. Portugalia a terminat pe primul loc în grupa B, la egalitate de puncte cu Elveţia, dar cu un golaveraj superior.

15 goluri a înscris Ronaldo în actualele preliminarii, fiind motorul din spatele naţionalei Portugaliei. Chiar şi aşa, vârful lui Real Madrid nu a fost golgheterul competiţiei, fiind devansat de coşmarul României, Lewandowski (16 reuşite). Al treilea golgheter al preliminariilor a fost Lukaku, care a punctat de 11 ori pentru Belgia.