Punct ochit, punct lovit pentru FC Petrolul Ploieşti la Borcea, în meciul din turul al IV-lea al Cupei României, la fotbal, cu echipa locală, Agricola! Oaspeţilor le-a trebuit doar o jumătate de oră, prima a partidei de pe arena din localitatea călărăşeană,  pentru a stabili soarta calificării în “16”-imile competiţiei KO: Şaim Tudor (7), cap din 10 metri, uşor lateral dreapta, la centrarea lui Nini Popescu, apoi, Alex Ciocâlteu (27), cu un şut sec sub bară, din unghi închis, de la 4 metri, şi acelaşi Nini Popescu, cursă, urmată de un dribling scurt în faţa apărătorului buturilor avderse, Bratu, încheiată cu trimiterea balonului în poarta goală (30), de la 8 metri!

Cu 3-0 la pauză şi având 11 zile până la derbiul Seriei a III-a Ligii a III-a, acasă cu FCM Alexandria, “lupii” au mai slăbit puţin din presiune, dar au rămas totuşi în control, reuşita căpitanului Agricolei, Şerban, din minutul 63, fiind mai degreabă una întâmplătoare. Cu şase minute înaintea de scurgerea timpului regulamentar de joc, petroliştii au pus din nou trei lungimi faţă de călărăşeni, revenit pe teren, într-un meci oficial, după mai bine de 90 de zile, Stănescu a fost la capătul unei acţiuni de toată frumuseţea. Una începută de Chindriş, continuată de “omul meciului”, Nini Popescu, şi de Dragoş Gheorghe, autorul unui “joker jos”, pe care atacantul letal din returul sezonului trecut al Ligii a IV-a nu-l putea refuza. 4-1, rezultat final, şi emoţii înainte de tragerea la sorţi a fazei următoare, programată între 24 şi 26 octombrie. Să vedem ce echipă de prim eşalon va fi readusă în Cupa României, la Ploieşti, de către Petrolul. Formaţie ce-a încasat, pentru prezenţa în turul 4, suma de 3.000 de euro şi visează deja la potul ceva mai mare din “16”-imi.

Agricola: Bratu (46, Şt. Păun) - Alexandru, Spătaru, Cazacu, Bumbac, Nicola - Dinu (60, I. Dumitrescu) - Rotariu, Gâţă, R. Nae (46, Niculai) - Şerban (cpt). Antrenor: Daniel Iftodi.

Petrolul: Bolboaşă - Catană (46, Frâncu), Prunescu (cpt), Antoche, Velisar - Olaru, Chindriş - Şaim Tudor, Ciocâlteu (65, Stănescu), N. Popescu - Arnăutu (57 Dr. Gheorghe). Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Cristian Georgescu (Bucureşti) - Adrian Vornicu (Iaşi) şi Cosmin Vătămanu (Bucureşti).

Observatori: Olivian Capră (Bucureşti), pentru joc, şi Vasile Bratu (Slobozia), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Olaru (32), Bumbac (62), Antoche (67).


Foto: www.fcpetrolul.ro