Sport Club Municipal “Gloria” Buzău, clubul sportiv înfiinţat la începutul acestei luni de către Primăria Buzău, este înscris, oficial, în structurile sportului românesc. Actul fără de care nicio entitate sportivă nu poate funcţiona, Certificatul de Identitate Sportivă, a fost eliberat, ieri, de către Ministerul Tineretului şi Sportului.

Ministerul Tineretului şi Sportului a eliberat Certificatul de Identitate Sportivă pentru clubul înfiinţat la începutul lunii august de Primăria Buzău. Astfel, Sport Club Municipal Buzău îşi poate desfăşura activitatea şi poate participa la competiţii sportive locale şi naţionale. Acum, rămâne ca oficialii noului club să se ocupe foarte repede de transferuri de sportivi, cu care să fie încheiate contracte şi, mai apoi, de afilierea secţiilor clubului la federaţiile de specialitate: fotbal, rugby, handbal feminin, atletism, şah şi modelism.

Primii sportivi ai clubului care vor intra în competiţie sunt fotbaliştii, care au primul meci, în Liga a 4-a, chiar la sfârşitul acestei săptămâni.

O altă echipă din cadrul clubului Primăriei care va debuta în curând în noul sezon este echipa feminină de handbal, 16 septembrie fiind data când elevele lui Romeo Ilie vor susţine primul meci în liga a doua.