Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-4, 6-1, pe americanca Taylor Townsend, locul 134 WTA, venită din calificări, în manşa a doua a turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Townsend nu este o jucătoare suplă, dar cu toate acestea acoperă terenul bine dacă nu este pusă sub presiune. Stângace, americanca de 21 de ani a lovit şi servit variat, când înalt, când plasat, când cu efect, a venit des şi eficient la fileu, a căutat unghiuri deschise şi de multe ori le-a găsit.

Pentru că a servit slab, pentru că a greşit mult şi pentru că nu şi-a mişcat adversara pe teren, Halep s-a văzut dominată la începutul meciului. Chiar s-a panicat şi a apelat la sfaturile lui Darren Cahill, la scorul de 2-3. Townsend câştigase de două ori pe serviciul româncei, la 1-1 şi la 2-2. Halep reuşise şi ea un rebreak, la 1-2.

Cahill i-a spus elevei sale să fie mai agresivă, să o împingă mai mult către spatele terenului pe adversară, să o joace pe rever şi să pună primul serviciu în teren. Halep nu a aplicat imediat sfaturile antrenorului şi americanca s-a distanţat la 4-2.

Dar uşor, uşor, Simona Halep şi-a mai corectat evoluţia, şi-a ridicat nivelul agresivităţii, a servit mai bine şi a început să pună ghem după ghem pe tabelă, şapte la rând. După primele patru, setul i-a revenit cu 6-4, în 33 de minute.

Townsend a oprit seria nefavorabilă la 0-3, în setul secund. La 3-1, Halep a dat iar dovadă de lejeritate şi de lipsă de inspiraţie, dar a reuşit să salveze cinci mingi de break şi să se desprindă decisiv. Cu 6-1 în al doilea set, ea a pus capăt meciului după o oră şi şase minute.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea dintre Anastasija Svestova din Letonia, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 15, şi italianca Roberta Vinci, locul 42 WTA.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 29.100 de dolari şi cu 105 puncte WTA.

Jucătoarea română a ajuns anul trecut în faza semifinalelor la Cincinnati, când a pierdut, cu 3-6, 4-6, în faţa germanei Angelique Kerber. În 2015, Halep a evoluat în finală, fiind învinsă de Serena Williams, cu scorul de 6-3, 7-6 (5).