Sâmbătă, 17 iunie, la Răcari, terenul pe care mai neaşteptata campioană a judeţului Dâmboviţa, Dentaş Tărtăşeşti, îşi dispută meciurile oficiale de acasă, va veni, dar nu în vizită de curtoazie, FC Petrolul Ploieşti, numele ales de ACS Petrolul ’52 a doua zi după adjudecarea, în urma unei licitaţii deschise, a tuturor celor şase mărci aflate în patrimonial Primăriei Ploieşti! Tot o campioană, cea a judeţului Prahova, dar care are în spate o tradiţie de aproape un centenar şi un palmares ce cuprinde titluri naţionale şi Cupe ale României, plus destule partide disputate în cupele europene. Unele încheiate cu rezultate care au făcut înconjurul Europei, dar nu numai.

Dentaş, o echipă finanţată până în iarna trecută de c[tre un finanaţtor turc, patron al unei firme producătoare de ambalaje pentru ouă, aşa cum scrie un cotidian central de largă răspândire naţională, a luptat - conform spuselor preşedintelui său, Daniel Micu - cu “mafia din Dâmboviţa” şi a câştigat duelul cu Recolta Gura Şuţii şi mai cunoscuta, prin Prahova, Gloria Corneşti. A trecut şi peste o contestaţie depusă de Recolta şi a ajuns să joace barajul cu FC Petrolul, într-o localitate, Răcari, în care cei mai mulí dintre localnici sunt... dinamovişti! Nu aşa cum este în cea natală a lui Caragiale, care a găzduit Dentaşul la ultimul meci al său în Liga a IV-a, în fosta Haimanale majoritari fiind petroliştii! La campioana Dâmboviţei evoluează un fotbalist mai cunoscut în judeţul nostru, Marius Mustafa,  care a purtat, până nu demult, echipamentul echipei CS Cornu. Cea la care fostul junior al Rapidului a lăsat o impresie bună. Mai cunoscuţi sunt şi portarul Cosmin Cristian Curiman, trecut pe la mai multe formaţii cu nume din fotbalul autohton, şi atacantul Florin Leţu, ex-component al grupării fanion din judeţul vecin, Chindia Târgovişte. O adversară tenace este această Dentaş Tărtăşeşti, dar care recunoaşte - de la preşedinte şi până la ultimul jucător din lot - că oponenta din barajul de promovare în Liga a III-a este favorită a dublei manşe, care îşi va consemna primul episod sâmbătă, la Răcari, cu începere de la ora 18.00, returul de la Ploieşti, pentru care s-au pus deja în vânzare bilete la casele speciale de la arena Ilie Oană, urmând a se disputa pe 24 iunie, de la 20.00.

Pentru primul joc, antrenorii Octavian Grigore şi Gheorghe Liliac deplasează cel mai bun efectiv avut la dispoziţie, din care vor lipsi doar portarul Claudiu Chiş, care şi-a reziliat contractul cu găzarii, şi un alt bucureştean, Ilie Dumitrescu, aflat aproape de a-şi imita concitadinul. Însă, aceste absenţe se pot compensa, lotul fiind unul foarte echilibrat valoric şi cu dubluri pe posturi. A revenit, de la Campionatul Mondial al Artiştilor, Daniel Chiriţă, astfel încât, în afara celor doi mai sus-menţionaţi, toţi ceilalţi fotbalişti sunt buni de joc.

Petroliştii vor fi însoţiţi în deplasare de peste o mie de suporteri, gazdele oferindu-le până la 1.500 de bilete, dar putându-le şi suplimenta, la faţa locului, în caz de necesitate. Un tichet costă 5 lei. Cu atâţa suporteri fantastici ce n-a... văzut Răcariul se poate spune că Petrolul are un atu clar încă de la vestiare! Mai ales că adjudecarea  mult aşteptată a mărcilor a creat o emulaţie deosebită la Ploieşti.

Comisia Centrală a Arbitrilor a delegat la acest prim meci de baraj o brigadă formată din centralul Laurenţiu Ionaşcu (Buzău) şi asistenţii Ionuţ Marius Bobe (Videle) şi Ionuţ Babadac (Alexandria).


Foto: www.sportb.ro