În faţa a nici măcar o mie de suporteri, fără îndoială însă adevăraţii fani ai lor, fotbaliştii de la Petrolul ’52 au depăşit suta de goluri marcate în actuala ediţie a Ligii A Prahova. Plecaţi de la borna 96, găzarii au atenţionat-o, încă de la bun început, mai precis din minutul 9, pe Tricolorul ce urma s-o aştepte pe arena Ilie Oană, în următoarele 81. Pe un stadion unde covorul de iarbă a contrastat cu... câmpul de cartofi din tur, de la Breaza, Stănescu a finalizat din apropiere cornerul de pe stânga al căpitanului din acest meci, Păun, prelungit cu capul spre bara a doua de către Prunescu. Mai precis, cel care avea, în repriza secundă, să preia banderola. Apoi, în minutul 21, acelaşi Păun le-a arătat adversarilor cum se trage de la 16 metri, iar tot Stănescu (29) - cum se urmăresc respingerile portarului advers, la şuturile-bombă. Cu 3-0, la pauză, petroliştii au atins borna 99 şi au mutat în al doilea mitan... atingerea Everestului: 100 de goluri marcate!

Dar sărbătorirea sutei s-a lăsat aşteptată până în minutul 69, atunci când doi bucureşteni au conlucrat fericit: Dumitrescu a centrat perfect de pe dreapta, iar Prunescu şi-a pus în valoare detenta bine-i cunoscută, trimiţând cu capul în vinclul stâng al porţii lui Jilavu, care s-a aruncat disperat direct în... bară! Intrat pe teren, ca ultimă schimbare a lui Tavi Grigore, fiul lui Mitică Jipa, Michel, şi-a dorit să înscrie contra Tricolorului şi la Ploieşti. Şi a şi reuşit cu 10 minute înainte de final, atunci când a şutat perfect la colţul lung, de pe dreapta, după o frumoasă pătrundere personală în careul mare. S-a terminat 5-0 şi puţina asistenţă s-a bucurat, chiar dacă nivelul jocului favoriţilor a fost ceva mai scăzut, în absenţa “creierului” Claudiu Tudor. Învingătorii au trecut după ultimul fluier prin faţa peluzei I, a tribunei a II-a şi a peluzei a II-a, pentru ritualul de la fiecare final de meci. Asta după ce, la debutul jocului, observatorului partidei, Decu Crângaşu, i se făcuse drept cadou lovitura de începere onorifică, cu prilejul aniversării a 63 de ani de viaţă.

Petrolul ’52: Niţache - Olaru, Prunescu, Frâncu, Al. Radu - R. Catană (65, M. Jipa), Alecsandru - N. Popescu, Păun (cpt; 55, T. Niţescu), Dr. Gheorghe (46, I. Dumitrescu) - Stănescu (46, Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.

CSO Tricolorul: Jilavu - Moldoveanu, Vancea, Damian, Vlaicu (77, I. Călin) - Dumbărescu - M. Vişan (87, S. Dumitrache), Muşea (cpt; 59, Ad. Ilie), M. Duricu, Manta - Urdea (59, Comnoiu). Antrenor: Florin Stăncioiu.


Arbitri: Mădălin Dicu - Diana Florea şi Alexandru Chioibaşu.

Observator: Decu Crângaşu.


Foto: www.sportonlineph.ro