Cosmin Aluchenesei, campion naţional la lupte, categoria juniori, s-a accidentat la un antrenament al lotului naţional, apoi a murit pe patul de spital.

Sportivul în vârstă de 15 ani s-a lovit, săptămâna trecută, în timpul unei sesiuni de pregătire la lotul naţional de lupte greco-romane. Medicii i-au spus că nu este nimic grav, însă starea lui s-a agravat, iar luni a murit.

Cosmin Aluchenesei era legitimat la Clubul Sportiv Botoşani şi fusese convocat la antrenamentele lotului naţional, la Bacău. După accidentare, el a fost dus la spitalul din Bacău, unde medicii i-au administrat calmante şi l-au externat.

Tânărul a acuzat dureri şi când s-a întors acasă, la Botoşani, iar sâmbătă seara s-a prezentat la Centrul de primiri urgenţe, Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, unde a fost internat, precizează Ştirile TVR.

A fost, însă, insuficient pentru a i se salva viaţa. Au fost demarate anchete interne atât la spitalul din Bacău, cât şi la cel din Botoşani. Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Se aşteaptă rezultatul necropsiei, care va stabili cauza decesului.

România are o tradiţie importantă în lupte. Bucureştiul va găzdui, anul viitor, Campionatele Europene de Lupte, iar ieri, în Serbia, la Novi Sad, sportivul român Andrei Dukov a cucerit medalia de argint la categoria 57 kilograme, stilul liber.