Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 6-1, pe sportiva letonă Anastasija Sevastova, locul 26 WTA, calificându-se în premieră în acest an în semifinalele unui turneu, la Porsche Tennis Grand Prix.

Simona Halep a început târziu, după ora locală 22.00, sfertul de finală de la Stuttgart şi a arătat o uşoară lipsă de concentrare la debut, fiind cu gândul, poate, la acel dublu 6-0, de anul trecut, din finala de la Bucureşti. Fără calităţi fizice impresionante, Sevastova este o jucătoare experimentată, şireată, cu execuţii surpinzătoare. Letona are însă o oarecare lejeritate în anumite momente şi căderi în evoluţie, iar Halep a ştiut când să o penalizeze, impunându-se fără probleme.

În primul set, Simona Halep a condus cu 3-1, după un break în ghemul al patrulea, dar Sevastova a făcut rebreak. Nici în următoarele trei ghemuri jucătoarele nu şi-a fructificat serviciul. Această serie a fost întreruptă de jucătoarea română, la scorul de 5-3, cu un seviciu solid, care a pus capăt setului, cu 6-3, după 31 de minute de joc.

Simona Halep şi-a continuat evoluţia bună în setul secund, câştigând patru ghemuri la rând. A făcut apoi o pauză, permiţându-i adversarei să ia un ghem, pe propriul serviciu, apoi românca a încheiat conturile, cu 6-1, după o oră de joc.

În faza următoare, Halep o va întâlni, sâmbătă, nu înainte de 19.30, pe Laura Siegemund, locul 49 WTA, care a trecut, în sferturi, după un meci-maraton, de peste trei ore, de sportiva cehă Karolina Pliskova locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Germana a învins-o clar pe Halep anul trecut, tot la Stuttgart, cu scorul de 6-1, 6-2, în optimile de finală.

În cealaltă semifinală vor evolua, sâmbătă, de la ora 17.00, sportiva franceză Kristina Mladenovic, locul 19 WTA, şi rusoaica Maria Şarapova, fără clasament WTA, beneficiară a unui wild card.

Calificarea în penultimul act este recompensată la Porsche Tennis Grand Prix cu 30.563 de euro şi cu 185 de puncte WTA.

În urma rezultatelor din turneul de la Stuttgart, Halep o va depăşi pe Dominika Cibulkova din Slovacia şi va reveni pe locul 4 WTA, în ierarhia care va fi publicată luni.