În urma disputării celor patru partide din cadrul fazei judeţene a sferturilor de finală ale ediţiei 2017-2018 a Cupei României, la fotbal, în urna echipelor calificate în semifinale vor fi ACS Petrolul ’52 Ploieşti, AFC Băneşti-Urleta, CS Păuleşti şi AFC Brebu.

Dacă Petrolul ’52 a oferit, pe arena Viorel Mateianu, din Boldeşti, reţetea casei, adică “goluri fără număr”, câştigând cu 7-0 (2-0) meciul cu Petrolul Băicoi, prin “tripla” lui Adrian Vintilă (minutele 67, 83 şi 87 ) “dubla” lui Nini Popescu (68 şi 76), cel care a împlinit în ziua partidei vârsta de 23 de ani, şi reuşitele lui Dragoş Gheorghe (17) şi Daniel Chiriţă (36), la Păuleşti, CS Blejoi şi AFC Băneşti-Urleta au oferit un meci realmente de senzaţie, încheiat cu 4-3 (3-3; 2-2; 1-1), după prelungiri, pentru trupa care ocupă locul al treilea de pe podiumul ierarhiei la zi a Ligii A Prahova!

Blejoiul a fost condusă încă din minutul 12, graţie unei lovituri libere fabuloase executate de către Andrei Roşu, de la 25 de metri. Apoi, a egalat prin Vlad Badea (34), autorul unui şut direct în colţul din stânga, din afara careului mare. În repriza secundă părea a nu se mai înscrie şi a se merge astfel în prelungiri. Chiar aşa a şi fost, numai că, după 90 de minute, nu a fost 1-1, ci… 2-2! Asta deoarece în al doilea minut de prelungiri dictate de centralul Bogdan Zahiu, s-a marcat de două ori! Mai întâi, Cosmin Lambru a fructificat cu o reluare in diagonală, de la 8 metri, mingea pasată perfect de Cristian Vasile, iar când “banca” Băneştiului se îndrepta deja spre vestiare, Marius Vişan, antrenorul-jucător, a taxat o indecizie a lui Ionuţ Filip şi l-a lobat, apoi, pe Adrian Gheorghe!

Trecând repede peste şoc, blejoienii au punctat la patru minute după debutul prelungirilor, Marius Anghel trimiţând peste Teodor Stroescu un balon care circulase pe traseul Vlad Badea-Cristian Vasile. Dar, soarta partidei nu s-a decis atunci, fiindcă, din nou, Băneştiul a renăscut precum Pasărea Phoenix şi a egalat “la 3”, după o deschidere a lui Alexandru Popa pe stânga, o cursă a ex-petrolistului Ionuţ Crăciun şi o centrare ca la carte, pe care abilul Vişan a speculat-o din plin,”înţepând” mingea pe lângă “Gioni” Gheorghe, în minutul 102. În sfârşit, Rareş Alexe (109) a driblat “ca în curtea şcolii”, de la 16 metri ;i până pe linia porţii adverse, intrând apoi în plasă cu minge cu tot, pentru un incredibil 4-3, care a stabilit echipa calificată în penultimul act al competiţiei KO locale!

La Băicoi, CS Păuleşti a trecut de CS Măneşti 2013 Coada Izvorului cu 2-0, iar AFC Brebu, pe arena din Blejoi, cu 4-2, de Avântul Măneciu. Delegaţilor echipelor calificate în sferturi li s-a promis că se vor face topate diligenţele pentru ca semifinalele să fie programate în cuplaj, luna viitoare, pe “Ilie Oană”, unde ar putea avea loc şi finala, în iunie!


Foto: www.sportonlineph.ro