Deşi nu s-au pus de acord ce anume le-a trecut fecesiştilor din Bucureşti pe la ureche – glonţ sau obuz – jurnaliştii din Capitală sunt siguri de un lucru: a fost chin. Mai exact TrenCHIN.  Surprinzător n-ar trebui să fie. Echipa eliminată nemeritat din Liga Campionilor a fost cea care respectă fotbalul. Asta din Românica este ruşinea Europei, o pată pe blazonul UEFA care ar fi trebuit să se spele ieri, în vâltoarea meciului făcut de slovaci. Din păcate, nu s-a întâmplat asta, dar mai este timp. Mai este meciul cu Partizan. Sârbii, aşa cum îi ştim, ar trebui să pună capăt chinului fotbalului românesc. Şi ruşinii ca acesta să fi reprezentat în competiţia cea mai puternică din Europa de o echipă care a furat o identitate, care este pregătită de un non-antrenor fără licenţă şi fără diplomă de bacalaureat.

Chiar dacă, cel mai probabil, îşi bagă petrodolarii la FCSB, Rădoi putea sta deoparte până când îşi câştiga dreptul să fie antrenor principal. Dar nu! El vrea să stea în picioare la marginea terenului, să facă el tot, să rupă mobilierul din vestiar la discursurile sale motivaţionale de la pauză.

La noi merge aşa. Ce dacă europenii îşi dau coate… S-a găsit un fomist cu licenţă PRO care să se treacă pe foaie şi gata!

Mai că m-am gândit cum ar fi ca fecesiştii din Bucureşti să ia trofeul, să văd, la premiere, cum Pedrazzini ia medalia înaintea directorului sportiv Rădoi. Aşa ar fi normal, nu?

Desigur, nu se va întâmpla asta! FCS nu a luat şi nici nu va lua vreodată un trofeu european. Şi, oricum, rolul lui Pedrazzini nu e să ia medalii. Menirea sa şi a echipei la care e antrenor principal e să păcălească fotbalul.

Să vină sârbii să ne scape!