Campioana României şi deţinătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin, CSM Bucureşti, a învins, sâmbătă, în deplasare, formaţia ungară FTC Budapesta, cu scorul de 27-26 (14-15) şi s-a calificat la Turneul Final Four al competiţiei. Managerul echipei, Andrei Luca, a declarat, pentru News.ro, că obiectivul este îndeplinit, însă ”pofta vine mâncând”, astfel că se doreşte mai mult în lupta pentru câştigarea competiţiei.

Managerul echipei de handbal feminin CSM Bucureşti, Andrei Luca, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, după calificarea la Turneul Final Four al Ligii Campionilor că obiectivul este îndeplinit, însă ”pofta vine mâncând”, astfel că se doreşte mai mult în lupta pentru câştigarea competiţiei.

”Calificarea este confirmarea valorii echipei, a proiectului serios început şi continuat la CSM, durabilitatea prin investiţii, transferuri de jucătoare de mare valoare. Demonstrăm că ne dorim mare performanţă prin această calificare şi că nu degeaba avem cele mai bune jucătoare. În acest moment, obiectivul nostru este îndeplinit prin calificare, dar pofta vine mâncând, aşa că ne dorim mai mult la acest Turneu Final Four. Acum ne bucurăm de calificare, o savurăm şi vrem să ajungem cu bine acasă, să petrecem Sărbătorile Pascale. Apoi, de marţi reluăm munca”, a declarat Andrei Luca, pentru News.ro.

Campioana României şi deţinătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin, CSM Bucureşti, a învins, sâmbătă, în deplasare, formaţia ungară FTC Budapesta, cu scorul de 27-26 (14-15) şi s-a calificat la Turneul Final Four al competiţiei.

Aproape 5.000 de spectatori au asistat la partida de sâmbătă, care a fost întreruptă minute bune la scorul 19-20 (min. 45), portarul Paula Ungureanu acuzând faptul că fanii aflaţi în spatele porţii sale au aruncat în teren cu monede şi cu apă, fiind nevoie de intervenţia arbitrelor şi a observatorului EHF, pentru ştergerea suprafeţei de joc în zona sa.

În pofida reacţiei fanilor echipei FTC, campioana României a continuat evoluţia curajoasă şi a obţinut un rezultat pozitiv, jucătoarele de la CSM savurând la mijlocul terenului calificarea la Turneul Final Four.

Marcatoarele echipei CSM Bucureşti au fost Martin 5 goluri, Manea 4, Niombla 4, Bazaliu 3, Gullden 3, Torstensson 3, Mehmedovici 2, Curea 1, Saurina 1, Brădeanu 1, iar pentru FTC s-au remarcat Jovanovici 6 goluri şi Schatzl 5.

În tur, CSM a câştigat cu scorul de 30-25 (17-15), iar cu dublă victorie obţine calificarea în semifinalele competiţiei, fază pentru care luptă, tot sâmbătă, în manşele retur din sferturi echipele HC Vardar - FC Midtjylland, Gyor - Metz Handball şi Larvik HK – Buducnost.

Turneul Final Four se va desfăşura la Budapesta, în 6-7 mai.

CSM Bucureşti este deţinătoarea Ligii Campionilor, care a mai fost cucerită de echipe româneşti în urmă cu peste 50 de ani, atunci când se numea Cupa Campionilor Europeni - Ştiinţa Bucureşti, în 1961 şi Rapid Bucureşti, în 1964.

Alte trei echipe au mai ajuns în finala competiţiei – Universitatea Timişoara (1973), Ştiinţa Bacău (1986) şi Oltchim Râmnicu Vâlcea (în 2010).