Maria Şarapova, aflată în acest moment în stare de suspendare pentru dopaj, a primit un wild card pentru Madrid Open, turneu de categorie Premier Mandatory organziat de Ion Ţiriac în capitala Spaniei, între 6 şi 13 mai.

"Şarapova a cerut o invitaţie la acest turneu şi, după ce am luat-o în considerare, am decis să-i oferim un wild card. Maria este una dintre cele mai bune jucătoare din ultimii 15 ani şi o fostă câştigătoare a turneului nostru. A jucat întotdeauna bine la Madrid şi sunt sigur că ea va reveni pe teren foarte motivată şi sperăm că va evolua bine în primele ei turnee", a declarat directorul Madrid Open, Manolo Santana, informează site-ul WTA.

În vârstă de 29 de ani, Şarapova s-a impus la Madrid în 2014, când a învins-o, cu scorul de 1-6, 6-2, 6-3, pe Simona Halep, în finală. În acest moment, Halep este deţinătoarea trofeului la Caja Magica.

Maria Şarapova, fostă numărul 1 mondial, va reveni pe terenul de tenis la turneul de la Stuttgart, în 26 aprilie, prima zi după expirarea suspendării primite la începutul anului trecut pentru folosirea de substanţe interzise.

Şarapova a fost depistată pozitiv cu meldonium la Australian Open, în ianuarie 2016, dar şi la o testare în afara competiţiei, la Moscova, în februarie 2016. Sportiva din Rusia a anunţat rezultatele testelor în cadrul unei conferinţe de presă, pe care a organizat-o, la 7 martie 2016, la Los Angeles.

Federaţia Internaţională de Tenis a decis la 8 iunie 2016 suspendarea Mariei Şarapova pentru doi ani, începând cu 26 ianuarie, data primului test pozitiv.

La 4 octombrie 2016, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus la 15 luni suspendarea de doi ani dictată de Federaţia Internaţională de Tenis jucătoarei ruse Maria Şarpova pentru dopaj. Astfel, ea va putea reveni pe teren din 26 aprilie 2017.