Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat la turneul final al Campionatelor Europene din 2017, după ce a învins formaţia Olandei cu scorul de 3-2, în ultimul său meci din Grupa B a a preliminariilor, marţi, la Bucureşti, în incinta televiziunii publice.

Jucătoarea Elizabeta Samara a declarat, marţi seară, după ce România s-a impus cu 3-2 în faţa Olandei şi s-a calificat la Campionatul European de tenis de masă, că întâlnirea cu olandezele a fost frumoasă, dar rămâne cu un gust amar deoarece nu a învins-o pe Britt Eerland.

"A fost un meci dificil, frumos pentru public, dar rămân cu un gust amar pentru că nu am putut să o bat pe Eerland. Cu piciorul voi vedea ce o să fac, probabil voi ajunge la o intervenţie. Dar deocamdată am câştigat şi ăsta e cel mai frumos lucru", a spus Samara la TVR.

Daniela Dodean s-a declarat încântată de succesul din confruntarea cu Olanda: "Emoţiile sunt mai mari când eşti acasă. Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm, să calificăm echipa şi sperăm într-o tragere la sorţi bună la europene".

Antrenorul Viorel Filimon speră ca jucătoarele sale să aibă prestaţii bune la Campionatul European. "Să sperăm că până la finalele campionatului toate fetele să fie în formă şi să facem o figură frumoasă. Nu neapărat că suntem cap de serie, importantă e tragerea la sorţi. Ideea e că noi trebuie să jucăm bine şi atunci totul va fi mai uşor", a afirmat el, conform news.ro.

Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat la Campionatul European, după ce a învins, marţi seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, echipa Olandei, în ultima sa confruntare din grupa B preliminară.

În precedentele întâlniri din grupă, România, care încheie pe primul loc, s-a impus cu 3-0 şi 3-1 în faţa Greciei şi cu 3-1 în faţa Olandei, în deplasare.