Pista de sanie „Bucovina” din staţiunea Vatra Dornei va găzdui, între 2 şi 5 februarie 2017, Campionatele Mondiale de sanie pe pistă naturală.

Dacă doriţi să vedeţi un spectacol sportiv inedit, dar de mare calitate, vizitaţi staţiunea suceveană Vatra Dornei la începutul lunii februarie.

După patru ani în care pista naturală a găzduit etape de cupă mondială şi campionat mondial, Vatra Dornei aşteaptă cei mai buni săniori din lume pentru Campionatele Mondiale de seniori la sanie pe pistă naturală.

România a câştigat organizarea competiţiei în faţa Italiei, cu 24 de voturi la 7, în urma votului de la Congresul din 2013 al Federaţiei Internaţionale. Este singurul campionat mondial de seniori la sporturile de iarnă găzduit de România.

Organizatorii au promis că vor construi o tribună nouă, vor reamenaja căile de acces către pistă şi vor asigura serviciile de catering. Pârtia „Bucovina”, care are o lungime de 1.015 metri, este între cele mai bune din Europa, ca tehnicitate şi mod de preparare a pistei.

La eveniment vor participa sportivi din 22 de ţări.