Fetele de la handbal, atâtea câte au rămas, s-au respectat, i-au respectat pe ploieşteni chiar şi pe cei aceia care nu merită şi au câştigat şi returul cu Neistin. Neplătite de 4 luni, elevele lui Neven Hrupec ar fi putut să facă doar act de prezenţă şi să le lase pe feroeze să meargă mai departe! Dar nu, handbalistele de la CSM au învins şi au ales o formă de protest elegantă: au împărţit în public tricouri cu mesajul Mulţumim Primăriei Ploieşti pentru sprijinul acordat, primul cuvânt fiind scris între ghilimele.

În tur, CSM Ploieşti a câştigat cu scorul de 26-24. La Ploieşti, cu doar 6 jucătoare de câmp la dispoziţie, CSM s-a impus cu 31-20.

Şi gata! Jucătoarele rămase şi antrenorul Neven Hrupec pleacă, iar în cursul zilei de luni, clubul va înştiinţa Federaţia Română de Handbal că, în condiţiile în care a rămas fără jucătoare, nu se poate prezenta la meciul din etapa a II-a a Ligii Naţionale, de la Roman.

CSM Ploieşti – HC Neistin 31-20 (15-8)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 600.

CSM Ploieşti: A. Dumitru – C. Gheorghe (6 goluri), I. Dinu (1), Burtea-Shutska (7), Balaban-Curtean (4, 1 din „7 metri”), Mitrescu (4, 2 din „7 metri”), Chiricuţă (9, 4 din „7 metri”). Antrenor: Neven Hrupec.

HC Neistin: Petersen – Hanusson (2 goluri), Martinsdottir Berg (6), Jacobsen (2), Hoj, Falkvard Danberg (2, 1 din „7 metri”), Mohr. Au mai jucat: Fridmunsdottir – Thorsteinsson, Nolsoy (2 goluri), Ragnarsdottir (3, 1 din „7 metri”), Johannesen (3). Antrenor: Scott Harington.

Arbitri: Andrzej Chrzan şi Michal Janas (ambii din Polonia).

Delegat EHF: Antonis Hadjinikolaou (Grecia).

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 8/1 ratată (Chiricuţă) – 3/2 ratate (Johannesen, Falkvard).

Eliminări „2 minute”: 1 (Chiricuţă) – 2 (Jacobsen, Martinsdottir).