Handbalistele tricolore aveau nevoie de un egal pentru a se califica în sferturi, numai că Norvegiei, deşi calificată, îi place să câştige.

România n-a jucat rău, dar Norvegia, campioana europeană, mondială şi olimpică en titre, a fost mai solidă şi a evoluat fără presiune, având deja asigurată calificarea în faza următoare.

În prima repriză, cele două formaţii au jucat multă vreme de la egal la egal, chiar dacă scandinavele au fost mai mereu la conducere, iar româncele într-o cursă de urmărire. Norvegia s-a desprins prima oară la două goluri în min. 11, 7-5, apoi a condus cu 9-7 (16), dar au urmat trei goluri consecutive ale echipei noastre, care a condus singura dată în acest meci, cu 10-9 (20). Două erori în atac ale Cristinei Neagu, pe o inferioritate numerică, plus o decizie tactică neinspirată a selecţionerului Ryde de a scoate portarul au făcut ca Norvegia să revină la conducere, cu 12-10 (22). România a mai egalat o dată, 13-13, dar la pauză adversarele avea un gol în plus.

Norvegia s-a dus la trei goluri, 18-15 (35), iar apoi diferenţa a crescut la patru goluri, 21-17 (39). România s-a mai apropiat la două goluri, 24-22 (48), dar a pierdut în cele din urmă lupta cu cronometrul, reuşind să ajungă la un singur gol pe tabelă când era prea târziu, cu zece secunde înainte de final.

Pentru a merge în ”sferturi”, tricolorele aveau nevoie de victorie sau egal. Au pierdut, 27-28, iar Angola nu a putut să ne ajute, fiind învinsă de Spania, 22-26.