Spadasinele din echipa României vor fi recompensate pentru medalia de aur la JO de la Rio cu premii de câte 70.000 de euro, câte un autoturism Renault, precum şi cu rente viagere, în timp ce Florin Mergea şi Horia Tecău vor primi 56.000 de euro fiecare, iar Gabriel Sîncrăian şi fetele de la canotaj, 42.000 de euro, pentru medaliile de argint, respectiv bronz, informează News.ro.

Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu au cucerit, joi noapte, în premieră pentru scrima feminină românească, medalia de aur la spadă echipe.

Performanţa lor, conform legislaţiei în vigoare, va fi răsplătită individual după cum urmează: un premiu de 35.000 de euro (echivalentul în lei), care va fi dublat, şi este acordat de COSR, un autoturism Renault, precum şi rente viagere, cuantumul acestora fiind de 1,5 salarii medii brute pe economie şi urmând a fi acordate lunar.

Medalia de argint, obţinută vineri noapte, de jucătorii de tenis Florin Mergea şi Horia Tecău, la dublu, va fi recompensată cu câte un premiu de 28.000 de euro (echivalentul în lei), care va fi dublat de COSR.

Halterofilul Gabriel Sîncrăian, care a câştigat, tot vineri noapte, medalia de bronz la categoria 85 de kilograme, va fi recompensat de COSR cu suma de 21.000 de euro (echivalentul în lei), care poate fi, de asemenea, dublată. La fel vor fi recompensate şi Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian şi Daniela Druncea, adică echipajul feminin de 8+1 al României care  a câştigat, sâmbătă, medalia de bronz în cadrul întrecerilor de canotaj

De asemenea, toţi sportivii medaliaţi ar urma să primească premii şi din partea cluburilor unde sunt legitimaţi, sumele din partea acestora fiind posibil să atingă până la 50 la sută din cuatumul celor provenite de la COSR.