Deblocarea salariilor la CSM Ploieşti nu a fost rezolvată. Abia acum, la peste două luni de la ultima plată efectuată către antrenori şi sportivi, primarul Adrian Dobre apucă, destul de timid, problema.

Un punct de vedere tranşat a avut, la şedinţa de astăzi a consiliului local, consilierul George Botez, scoţând în evidenţă aspectele esenţiale ale situaţiei, pentru primarul Ploieştiului.

„A interpreta legea de maniera în care o persoană care munceşte nu trebuie plătită după ce timp de trei luni a fost plătită în acelaşi sistem, se cheamă sclavagim. Este acea formă de opresiune în care o persoană care munceşte nu este plătită şi se consideră că este ok aşa. Sunt de acord că este o zonă gri, mai mult sau mai puţin, dar cred că executivul dumneavoastră (n.r. – al primarului Dobre) ar trebui să vă dea soluţii. Diferenţa dintre un computer şi un om este că, uneori, omul trebuie să înţeleagă aspectul omenesc al unei situaţii. Nu poţi să ţii sportivii fără salariu şi să te duci liniştit acasă, în condiţiile în care tu îţi primeşti salariul, pentru că nu ai fost de acord cu ceva. S-a spus şi se spune în continuare că eu sunt unul dintre cei care am apreciat că modalitatea de plată pe PFA este ilegală. Eronat! Aşa cum am arătat în raportul respectiv, la momentul acela, conform legislaţiei de atunci, care s-a modificat de la 1 ianuarie 2016, am tras un semnal că nu este în regulă ca o parte dintre sportivi să-i plăteşti pe persoană fizică, iar alta, pe PFA. Cred că 24 de ore de la acest moment (n.r.- de la şedinţa de azi) pentru a avea un răspuns din partea direcţiei economice este îndestulător. Dacă nu, cred că nu aveţi în subordine oameni capabili să vă dea răspunsurile, ci doar să vă încurce în luarea deciziilor. Şi vă rog să luaţi măsurile care se impun. Executivul dumneavoastră adoptă o poziţie nihilistă, în sensul că aşa nu e bine. Dar ei trebuie să vă dea şi soluţii! Vă rog să le spuneţi oamenilor de la CSM care şi-au desfăşurat activitatea în ultimele luni că noi în continuare căutăm soluţii”.