Agentul de jucători Marco Kirdemir se afla în aeroportul Ataturk din Istanbul, în timpul atacului de marţi seară, el declarând că este extrem de marcat de ce a văzut şi că mulţi fotbalişti vor să plece din Turcia deoarece nu se simt în siguranţă, informează Marca.

"Întotdeauna te gândeşti că nu vei trăi aşa ceva, însă a fost ca un cutremur. Am auzit o explozie şi nu mă gândeam că bilanţul va fi atât de grav. Au început să tragă cu armele şi să arunce la punctul de control, unde treceau bagajele. Purtau veste şi aveau arme. Poliţia a început să tragă şi unul dintre atacatori s-a aruncat în aer în faţa agenţilor de pază. Domnul care îmi vânduse biletul s-a ascuns în spatele ghişeului, iar eu am alergat la toaletă în timp ce unul dintre teorişti exploda. Era ca într-un film. În apropierea mea era o fată căreia i se vedeau toate tendoanele. Avea piciorul secţionat", a explicat Kirdemir.

El a precizat că după prima explozie el şi alte persoane au fost puşi să aştepte într-un colţ să se calmeze situaţia. "După un timp am văzut că poliţiştii au ajuns la unul dintre terorişti în parcare. Acesta s-a aruncat în aer, iar altul s-a aruncat în aer după ce în el s-au tras câteva focuri de armă. Teroriştii voiau să ne omoare pe toţi. Au venit să ne omoare pe toţi şi să moară", a adăugat agentul de jucători.

Marco Kirdemir, care locuieşte în Istanbul, a menţionat că mulţi fotbalişti vor să plece din Turcia. "Nici ei şi nici familiile lor nu se simt în siguranţă şi mulţi au refuzat oferte bune. La ora 17:00, Fenerbahce a primit o ofertă de opt milioane şi jumătate de euro de la Valencia pentru Nani şi familia sa vrea să plece", a spus Kirdemir.

Cel puţin 36 de persoane au fost ucise, dar şi trei kamikaze, iar alte 147 au fost rănite, în atacul de marţi seara de pe aeroportul Ataturk din Istanbul - cel mai sângeros din metropola turcă.

Digi 24