Toţi microbiştii din România au fost bombardaţi de media naţională cu sloganul High, Olanda! Aluzia este evidentă la modul în care batavii îşi vor apăra şansele la Istanbul, în meciul contra Turciei, singura rivală a României la obţinerea locului secund în grupă. Mi s-ar fi părut absolut logic să se axeze toată această campanie de intoxicare mediatică pe ideea că România trebuie să câştige cu 6-0 meciul cu Estonia. Asta trebuie să facă jucătorii lui Piţurcă diseară, pentru asta trebuie să intre pe teren. Cu ideea că ei trebuie să fie aceia care ar putea califica România la baraj, nu Olanda! Este o optică greşită din start şi ea poceşte orice idee de competiţie. Eu nu cred că Turcia va pierde calificarea la ea acasă, chiar dacă va juca împotriva Olandei. Cu Terim antrenor şi cu o ambiţie genetică, turcii ar fi putut câştiga cu Olanda, acasă, şi dacă ar fi fost un meci de care pe care. Au forţa asta, au şi jucători de calitate, care pot câştiga în faţa fanaticilor fani turci.

De aceea eu tind să  cred că Turcia va bate Olanda, indiferent de motivaţia batavilor, că ar avea nevoie de puncte pentru a fi capi de serie. Posibil, dar nu este suficient. Olanda nu va muri pe teren cu Turcia, dar Turcia va muri pe teren cu Olanda. Asta e clar! Aşa că, dacă vreţi să ajungeţi la baraj, domnilor jucători, daţi şase goluri Estoniei. Arătaţi că sunteţi fotbalişti, arătaţi că vă meritaţi susţinerea unei ţări întregi. Nu mai staţi ca pomanagiii cu mâna întinsă spre Olanda. Dacă vreţi la Rio, calificaţi-vă VOI, nu aşteptaţi să vă trimită alţii la baraj. Doar norocul proverbial al lui Piţurcă ar putea schimba ceva, deşi turcii nu prea ştiu că Piţi e barbugiu!

La ceea ce a arătat naţionala noastră în aceste preliminarii, nu sunt sigur că aş vrea să văd o echipă ca asta la Mondiale. Dar sunt sigur că nu o voi vedea! Român fiind! Voi ce credeţi?