În timp ce viitorul clubului e încă incert, iar din echipa mare au mai rămas câţiva jucători, juniorii menţin pulsul Petrolului în această perioadă.

Grupa de juniori „C” antrenată de către Iulian Cojocaru a obţinut calificarea la faza semifinală a campionatului naţional, după ce a câştigat turneul zonal desfăşurat, în perioada 2-5 iunie, la Mioveni.

Petroliştii au început competiţia cu o înfrângere, 1-2, suferită chiar în faţa gazdelor de la CS Mioveni, dar au reuşit, mai apoi, să recupereze şi să termine pe primul loc în grupă, după ce s-au impus cu 2-0 în confruntarea cu AFC Dunărea 2005 Călăraşi, profitând, în acelaşi timp, şi de victoria obţinută de Dunărea cu CS Mioveni (2-1).

În ultimul act al turneului, Petrolul a întâlnit-o pe FC Voluntari, cele două echipe încheind nedecis, 1-1, la capătul timpului regulamentar de joc. Au urmat loviturile de departajare, acolo unde „lupişorii” au avut câştig de cauză, obţinând, astfel, o calificare dramatică, dar cu atât mai frumoasă, scrie fcpetrolul.ro.

Iată şi lotul pe care l-a avut la dispoziţie Iulian Cojocaru pentru turneul de la Mioveni: Arthur Roman, Eduard Şerban, Mihai Amariei, Octavian Badiu, Ovidiu Costache, Costin Voicu, Enrico Stancu, Ionuţ Ilie, Iulian Drăgoi, Mihai Niţescu, Robert Rândaşu, Darius Dumitru, Matei Goroneanu, Andrei Gătej, Rareş Braşov, Răzvan Oprea, George Dumitrache, Alexandru Cojanu, Florin Nicolae, Mario Bratu, Ianis Stoica, Fabian Sotir şi Mihai Constantinescu. Golurile petroliştilor la acest turneu au fost marcate de către Stancu (3) şi Costache (1).

                                                                   ***

Astăzi, la sediul FRF, au fost stabilite cele două grupe din cadrul etapei semifinale a Campionatului Naţional rezervat Juniorilor “C”. Petrolul Ploieşti se va lupta pentru calificarea în finală cu Dinamo Bucureşti, Oţelul Galaţi şi Sporting Club Vaslui, turneul urmând să se desfăşoare la Vaslui, în perioada 9-12 iunie. Pe 9 iunie, de la ora 16.00, Petrolul va juca cu Dinamo, pe 10 iunie, de la ora 18.00, o va întâlni pe Oţelul Galaţi, iar pe 12 iunie, de la ora 10.00, este programată confruntarea cu SC Vaslui.

În cealaltă serie, ce se va desfăşura la Craiova, au fost repartizate ACS UTA Bătrâna Doamnă Arad, FC Interstar Sibiu, ACS FC Ardealul şi CS Universitatea Craiova.

Prima clasată din fiecare grupă se va califica în finală.