Handbaliştii de la CSM Ploieşti au complicat lupta pentru evitarea retrogradării prin remiza de la Focşani (28-28). Ploieştenii depind în continuare doar de rezultatele lor, însă mai au două jocuri dificile în playout, la care se va adăuga, cel mai probabil, meciul de baraj pentru rămânerea în prima ligă.

Jocul de la Focşani a fost aprig, deosebit de agresiv din partea gazdelor, dar răutatea echipei din Focşani nu a surprins, dată fiind situaţia în care se află.

CSM Ploieşti a intrat cu avantaj minim la pauză, dar, la final, elevii lui Dragoş Dobrescu au avut emoţii mari, egalând de două ori în ultimul minut prin Dediu.

CSM Ploieşti a început meciul în formula Szopka - Botezatu (2 goluri), Capotă (3), Zamfir (2), Stăncioiu (4), Dediu (9), Al. Farcaş (4), pentru ca, pe parcurs, să mai intre Antonaru - Turcu (3 goluri), Tărîţă şi Mihoci.

„A fost un meci nebun, într-adevăr, cu multe răsturnări de situaţie şi un final tensionat. Am jucat şi în patru jucători de câmp pe final, când am avut două eliminări, dar am reuşit să încheiem la egalitate, un rezultat satisfăcător, până la urmă. Am făcut un meci bun, cu puţine greşeli tehnice şi avem şansa de a depinde doar de rezultatele noastre”, spune coordonatorul secţiei de handbal masculin a clubului, Ion Nicolae.

În ultimele două etape ale play-out-ului, CSM Ploieşti mai are de jucat cu Energia Târgu Jiu, miercuri, de la ora 17.30, în Sala „Olimpia”, şi Minaur Baia Mare, sâmbătă, în deplasare. CSM Focşani întâlneşte ultima clasată care are doar 1 punct şi HC Vaslui, având un program mai uşor.

Primele două echipe din playout se salvează direct, următoarele două dau baraj cu grupări din liga secundă.

 

Play-out, Etapa a VIII-a

CSM Focşani - CSM Ploieşti 28-28 (11-12)

Danubius Galaţi - Minaur Baia Mare 28-32 (13-15)

Energia Târgu Jiu - HC Vaslui 25-25 (13-15)

 

Clasament play-out

1. Energia Târgu Jiu - 36 puncte

2. Minaur Baia Mare - 33 puncte

3. Handbal Club Vaslui - 30 puncte

4. CSM Ploieşti - 28 puncte

5. CSM Focşani - 26 puncte

6. Danubius Galaţi - 1 punct

 

Etapa a IX-a (miercuri, 18 mai): CSM Ploieşti – Energia, CSM Focşani – Danubius, HC Vaslui – Minaur.

Etapa a X-a (sâmbătă, 21 mai): Minaur – CSM Ploieşti, Danubius, - HC Vaslui, Energia – CSM Focşani