Startul lansat în faza semifinală a Ligii I al echipei masculine de baschet CSM Ploieşti nu a rămas fără ecou pe holurile Primăriei şi în rândul consilierilor locali. Perspectiva promovării în Liga Naţională a formaţiei de seniori, la doar un an după înfiinţarea secţiei de baschet la Clubul Sportiv Municipal, a suscitat un interes tot mai mare din partea iubitorilor de baschet din oraş, în debutul acestui an, printre spectatorii prezenţi în „Olimpia”, la ultimele două partide, cu Gaz Metan 2 Mediaş şi CS Cuza Sport Brăila, aflându-se şi Cristian Ganea, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Ploieşti, dar şi alţi factori de decizie din administraţia locală.

„La începutul anului, ne-am bucurat de un feedback pozitiv din partea actualei administraţii, în ceea ce priveşte relaţia cu clubul. Mutările realizate în ultima perioadă, la nivelul băncii tehnice şi al lotului de jucători, nu ar fi fost posibile fără sprijinul primarului Cristian Ganea şi al Consiliului Local, care au oferit suportul financiar pentru ca echipa masculină de seniori să se bucure de cele mai bune condiţii şi de o expunere mai puternică la nivelul Ligii I. De la bun început, am înţeles necesitatea ca baschetul masculin ploieştean să revină acolo unde îi este locul, şi anume în Liga Naţională, iar toate eforturile făcute în acest sens ne oferă, după doar câteva săptămâni, primele răspunsuri ferme din partea echipei”, a declarat directorul general al clubului, Cezar Stoichiciu.

Privit drept un proiect ambiţios, pe termen lung, dezvoltarea secţiei de baschet în cadrul CSM Ploieşti ar putea aduce în discuţie, pentru sezonul viitor, atacarea unui prim trofeu intern. „Ne asumăm promovarea şi veţi vedea că reţeta financiară pentru Liga Naţională va fi una şi mai bogată, având deja unele semnale mai mult decât clare din partea primarului Cristian Ganea. Ne dorim ca, în vară, discuţiile preliminare purtate cu staff-ul tehnic al echipei şi cu preşedintele onorific al secţiei de baschet, Cătălin Burlacu, să se materializeze prin aducerea unor baschetbalişti care să ne ajute să câştigăm Cupa României, în sezonul viitor”, a încheiat directorul Cezar Stoichiciu.

Baschetbaliştii de la CSM Ploieşti au pornit cu două victorii concludente în faza semifinală a Ligii I şi sunt pregătiţi să facă următorul pas către turneul de promovare, duminică, de la ora 17:00, în Sala Sporturilor „Olimpia”, împotriva Timbei Timişoara.

csmploiesti.ro