Comitetul Executiv a decis în şedinţa de astăzi ca, din sezonul viitor, cluburile din Liga 1 să fie obligate să joace tot timpul în teren cu un jucător sub 21 de ani

"La nivelul Ligii a treia o sa avem trei jucatori sub 19 ani in teren, la Liga a doua vom avea trei jucatori sub 21 de ani in teren, iar la nivelul Ligii I un jucator sub 21 de ani. Asta inseamna ca acel jucator sa fie eligibil sa joace pentru nationala Under-21. Va dau si un exemplu, Steliano Filip, chiar daca a implinit 21 de ani intra in aceasta categorie. Avem nevoie de jucatori tineri romani la toate esaloanele", a explicat preşedintele FRF Răzvan Burleanu.

Aceste noi reguli se alătură celor luate în luna martie, prin care echipele din Liga 1, limitarea la trei a numărului de jucători extracomunitari din lot, aceştia trebuind să aibă totodată câte trei selecţii la echipele naţionale în ultimele 12 luni.

Din sezonul viitor, cluburile din Liga I vor fi obligate să aibă un lot de cel mult 25 de jucători, dintre care patru formaţi la nivel naţional şi patru la nivel de club.

Cluburile din Liga I vor avea un lot A, format din cel mult 25 de fotbalişti, şi un lot B, format din jucători cu vârste sub 21 de ani, fără limită de număr.

Dolcesport