Lucian Rădulescu a devenit preşedinte de onoare al unei echipe româneşti care evoluează în campionatul de amatori din Austria. Echipa se numeşte FC Union Calaromania Viena şi este alcătuită, evident, din români care sunt stabiliţi sau care lucrează în Austria. Echipa a fost înfiinţată în luna mai a anului trecut de Clara Popescu, o româncă stabilită la Viena, care deţine funcţia de preşedinte al clubului.

“Da, am decis să-i ajut pe românii noştri din Austria. Este mult entuziasm şi nu pot sta deoparte când sunt solicitat să ajut cu cunoştinţele mele din fotbal”, ne-a declarat Rădulescu.

Întrebat despre funcţia de la CSM Ploieşti, acesta a precizat că a primit o ofertă de prelungire a contractului. “Contractul meu s-a încheiat pe data de 31 decembrie. Ştie toată lumea că nu am venit aici să iau bani şi cu cât am fost remunerat. Am primit o ofertă de prelungire, însă îi voi da curs doar în anumite condiţii. Mă interesează un proiect de viitor aici la CSM Ploieşti, de performanţă, dar trebuie să ne gândim şi la bugetul clubului. Propunerile mele ţin cont de faptul că anul 2016 va fi destul de greu din punct de vedere financiar, iar performanţă se poate face şi fără a risipi banii”, a punctat Lucian Rădulescu.

“Trebuie să ţinem seama şi de faptul că stadionul se află acum în administrarea CSM Ploieşti. Aş spune că CSM are căruţă, dar nu are cal! Şi aici mă refer la gazon. El trebuie refăcut şi asta în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul de expiră avizul ISU până la sfârşitul lunii. Eu am discutat cu şefii de la FRF încă din decembrie despre păstrarea stadionului în circuitul echipei naţionale pentru că închirierea arenei către FRF reprezintă o sursă de venit. Dar trebuie rezolvate anumite lucruri la stadion, în primul rând gazonul. Aici, întotdeauna, trebuie însă să joace Petrolul. Indiferent cine va fi patron, cine va veni, cine va pleca!”, a mai declarat Lucian Rădulescu.

Cât despre schimbările survenite la echipa ploieşteană în ultima vreme, Rădulescu este optimist: “Nu îl cunosc pe Mario (n.r. – Marius Nicolae, managerul sportiv al Petrolului), nu am lucrat împreună. Dar Dan Capră are încredere în el, îl cunoaşte, ei au mai colaborat în trecut. Aşteptăm să vedem rezultatele, trebuie să sperăm că Petrolul va rămâne în Liga I”, a încheiat Rădulescu.