Asociaţia Dispora Galben Albastră a publicat o scrisoare deschisă adresată patronului Petrolului, Dan Capră. ADGA solicită ca acesta să vândă neîntârziat acţiunile către firmele care au depus scrisoarea de intenţie în cursul zilei de vineri.

 

“Către finantatorul FC Petrolul Ploiesti, domnul Daniel Capra

Domnule Daniel Capra,
Prin aceasta scrisoare ne erijam in purtatorii de cuvant a miilor de suporteri petrolisti interesati de existenta clubului FC Petrolul Ploiesti, care in urma scrisorii de intentie de preluare a pachetului majoritar de actiuni la FC Petrolul Ploiesti SA pe care ati primit-o de la patru firme prahovene vor sa va solicitam unele informatii. Consideram ca avem un drept moral sa punem intrebari, pentru ca Petrolul fara suporteri nu exista: Petrolul nu este numai un spirit mult mai vechi decat toti actionarii si conducatorii ce s-au perindat pe la club, dar mai este si un bun al municipalitatii ploiestene.
In calitate de cetateni ai orasului ne simtim indreptatiti sa va interpelam:
1. Ati pus conditia ca eventualul/eventualii investitor/investitori ce va/vor veni la Petrolul sa prezinte garantii solide ca poate/pot sustine financiar echipa. Va intrebam: Dumneavoastra puteti oferi garantii ca aveti puterea sa sustineti aceasta echipa pentru a fi capabila sa joace in esalonul superior al fotbalului romanesc? Ce garantii puteti oferi ca in cazul in care vom retrograda, echipa nu va intra in faliment si - automat - nu se va desfiinta, privand Ploiestiul de un bun emblematic al sau, anume clubul de fotbal FC Petrolul Ploiesti. La momentul actual avem impresia ca toata finantarea Petrolului depinde exclusiv de drepturile TV si de sponsorizari, poate ne spuneti si noua ce plan de investitii si ce baza financiara aveti pentru acest club!
2. Ati afirmat ca oricine e binevenit sa investeasca la Petrolul si ca nici pretentiile dumneavoastra financiare vis-a-vis de cedarea pachetului de actiuni nu vor fi exagerate. Acum, ca aveti o oferta cat se poate de concreta, aveti sansa sa vindeti tot pachetul de actiuni sau poate vreti sa pastrati o parte din el? Va ganditi sa deveniti actionar minoritar? Puteti oferi garantii ca veti contribui, ca actionar, la sporirea capitalului viitoarei societati pe actiuni, alaturi de ceilalti actionari ?
3. Doriti ramanearea la club si cautati subterfugii pentru a nu vinde -- dupa cum se aude -- din pricina faptului ca dumneavoastra, sotia dumneavoastra, precum si alte rude mai indepartate sau mai apropiate sunteti de fapt salariati pe bani buni ai clubului si nu doriti sa pierdeti aceste venituri grase pe care -- ca sa fim cinstiti -- nu ati dovedit ca le meritati, nici dumneavoastra, nici familia dumneavoastra?
4. Avand in vedere ca pana acum managementul la Petrolul Ploiesti a fost dezastruos si a dus la periclitarea deosebit de grava a clubului, prin inglodarea lui in datorii imense, sunteti constient ca aveti in sfarsit sansa sa va mai reparati din greseli si sa le redati ploiestenilor clubul si speranta ca in orasul lor se va juca si in viitor fotbal la un nivel inalt? Nu credeti ca destul a fost intinsa coarda rabdarii noastre si ar fi timpul sa lasati si pe altii sa arate ce pot, mai ales ca cei la care ne referim au aratat si in trecut, nu de putine ori, ca chiar sunt capabili sa conduca un club de fotbal de calibrul Petrolului?
De aceea apelam la intelegerea dumneavoastra, ca in ultimul ceas sa intelegeti ca a venit vremea sa va retrageti de la Petrolul, sa incheiati socotelile cu acest club, care se pare ca mai mult v-a incurcat si impovarat, decat v-a folosit! Suntem convinsi ca aveti nevoie de timp si resurse de energie pentru alte provocari ce va stau inainte si nu aveti capacitatea de a va dedica 100% clubului care trece printr-o situatie disperata. De aceea eliberati-va si pe dumneavoastra, eliberati si Petrolul, eliberati-ne si pe noi! Nu credem ca este cazul ca si la Ploiesti sa se ajunga si la alte forme de protest si contestare a actionariatului din partea suporterilor, cum au fost inregistrate in cazul altor cluburi din tara, tarate in ruina de conducatori lipsiti de harisma. De aceea (inca) va rugam, plecati, lasati-ne!"